"Arī mamma un tētis nezin." Ziņkārīga pirmklasniece vēršas pie Levita, lai iegūtu atbildes uz sevi interesējošiem jautājumiem (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Meitene domā. Ilustratīvs attēls.
Meitene domā. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Sociālajā tīklā "Facebook" cilvēkus sajūsminājis ieraksts, kurā redzams - kāda ziņkārīga pirmklasniece, nespēdama gūt atbildes no cilvēkiem apkārt, ar sevi interesējošiem jautājumiem vērsusies pie Valsts prezidenta Egila Levita, uzrakstot viņam vēstuli un saņemot uz to atbildi.

"Augsti godātais Levita kungs," Valsts prezidentu uzrunāja septiņgadīgā Pumpuru vidusskolas pirmklasniece Nellija.

"Man ļoti patīk dabasszinības. Tāpēc man interesē cik mūsu Latvijā ir koku? Neviens man nevar atbildēt, arī mamma un tētis nezin. Tāpēc domāju ka Jūs varētu zināt, jo esat Latvijā galvenais. Cik Latvijā ik koku? Tiešs skaits?" Levitam vaicāja Nellija, sakot, ka ļoti gaidīšot atbildi.

Valsts prezidents uz meitenes jautājumu atbildējis vēstulē, kas datēta ar 26. jūniju.

"Mīļā Nellija!" rakstīja Levits. "Latvija ir viena no zaļākajām valstīm pasaulē. Mūsu zeme ir tik bagāta ar mežiem, ka precīzu koku skaitu tev nepateiks neviens. Un tas ir labi!"

"Jautāsi kāpēc? Jo tā ir Latvijas - mūsu visu - bagātība. Tu taču arī gribētu, ka neviens nevarētu pateikt un saskaitīt cik liela ir tava bagātībā," norādīja prezidents.

"Tomēr, ja tu vēlies saņemt skaitļus, tad Latvijā ir 3,2 miljoni hektāru mežu, un vienā hektārā ir aptuveni 700 koku," skaidroja Levits. "Tas nozīmē, ka aptuvenais koku skaits Latvijā ir divi miljardi un 240 miljoni koku."

"Savukārt iemesls tam, kāpēc neviens tev nevar pateikt precīzu skaitu, ir tas, ka ik gadu tiek iestādīti 40-50 miljoni koku, un, protams, kāda daļa tiek izzāģēta, lai dotu vienu jaunaudzēm. Tas ir dabas atjaunošanās nepārtraukts process!" rakstīja prezidents.

"Sirsnīgs tev paldies par izrādīto interesi! Lai arī turpmāk tā tevi iedrošina arvien jauniem jautājumiem un atklājumiem!" novēlēja Levits.

Ar ierakstu, kurā lasāma gan Nellijas, gan prezidenta vēstules, dalījušies gandrīz tūkstotis lietotāju.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu