"Krievijas prezidenta konstitūcija." Jaunās Krievijas konstitūcijas teksts sākotnēji publicēts ar nepareizu nosaukumu (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Krievijas juridiskās informācijas oficiālajā portālā jaunās konstitūcijas redakcijas teksts sestdien, 4. jūlijā, sākotnēji parādījies ar nosaukumu "Krievijas Federācijas prezidenta konstitūcija", pamanījis neatkarīgās vēlēšanu novērotāju organizācijas "Golos" ("Balss") līdzpriekšsēdētājs Grigorijs Melkonjancs.

Par to viņš pavēstījis savos sociālajos tīklos.

Vēlāk nosaukums portālā izlabots, bet saglabātā lapas kopija kādu laiku bijusi pieejama vietnē "archive.is", taču pēc minētās informācijas parādīšanās tīmekļa medijā "Meduza" tur palikusi vien kopija, kurā dokuments nosaukts vienkārši par "Konstitūciju".

 

Косяк на косяке. Не смогли организовать даже корректное официальное опубликований новой Конституции. На официальном...

Posted by Grigory Melkonyants on Piektdiena, 2020. gada 3. jūlijs

Par teksta publicēšanu saskaņā ar prezidenta Vladimira Putina dekrētu atbildīgs Krievijas Federālais apsardzes dienests.

Līdz ar jaunā konstitūcijas teksta publicēšanu stājušies spēkā Krievijas pamatlikuma grozījumi, kas paredz dzēst līdzšinējos Putina pilnvaru termiņus un sākt to uzskaiti no jauna, ļaujot viņam kandidēt vēl uz diviem termiņiem amatā un atrasties pie varas līdz 2036. gadam.

Kā ziņots, saskaņā oficiālajiem Krievijā sarīkotā referenduma rezultātiem 78% nobalsojušo atbalstījuši konstitūcijas grozījumus, taču veids, kādā tika organizēta balsošana, liek apšaubīt šo iznākumu.

Balsošanu neuzraudzīja neatkarīgie novērotāji, bet tiklab opozīcijas aktīvisti, kā paši pilsoņi ziņojuši par neskaitāmiem pārkāpumiem, kas pieļauti balsošanas procesā.

Eiropas Savienība (ES) aicinājusi Maskavu  izmeklēt šīs ziņas par pārkāpumiem, taču Kremlis paziņojis, ka negrasās reaģēt uz kritiku, kas izskan no ārvalstīm.

Putins piektdien parakstīja dekrētu par grozījumu stāšanos spēkā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu