Kanādā, iespējams, uzdarbojas dzīvnieku sērijveida slepkava, kurš nogriezis galvas jau piecām jūras lauvām (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Unsplash

Pie Vankūveras krastiem Kanādā pēdējo dažu mēnešu laikā parādījušās jau vismaz piecas jūras lauvas, kurām nogriezta galva. Eksperti domā, ka tur uzdarbojas kāds šo jūras zīdītāju sērijveida slepkava.

Nav īsti skaidrs, kā šie dzīvnieki gājuši bojā, bet pēc fotogrāfiju aplūkošanas jūras zīdītāju eksperte Anna Halla saka, ka, visticamāk, vainojams ir cilvēks. 

"Man izskatās, ka to ar nodomu izdarījis viens cilvēks vai cilvēku grupa. Es ļoti ceru, ka atbildīgās personas ķersies klāt šai lietai un noskaidros, kurš to dara, jo tā ir likuma pārkāpšana," Kanādas ziņu izdevumam "CTV News" stāstīja Halla. 

Pateicoties attēliem, ir zināms arī, ka bezgalvainās jūras lauvas pieder ziemeļu lauvroņu (eumetopias jubatus) sugai. Šie dzīvnieki, kas apdzīvo teritorijas Ziemeļamerikas Klusā okeāna piekrastē, Japānā un Krievijā, ir gandrīz apdraudēto sugu sarakstā. Tie ir ceturtie lielākie roņveidīgo pārstāvji, tēviņam sasniedzot līdz pat 3,3 metru garumu un 1000 kilogramu svaru. 

Pirmo reizi bezgalvainas jūras lauvas līķi krastā atrada Nanaimo pilsētas iedzīvotāja Debora Šorta, kad aprīlī pastaigājās pa krastmalu. 

"Sākumā domāju, ka tas ir baļķis, tomēr, pieejot tam tuvāk, es sapratu, ka tā ir jūras lauva. Es nekavējoties piegāju tai klāt un redzēju, ka tās galva ir nogriezta. Man kļuva nelabi," stāstīja Šorta. 

Jūnijā Šorta atrada vēl vienu bezgalvainu jūras lauvu, bet vēlāk viņai vairāki cilvēki atsūtīja fotogrāfijas ar vēl citiem bezgalvainu jūras lauvu līķiem. Pagaidām tie jau ir pieci. 

Izpētot internetā atrodamo informāciju par jūras lauvām, Šorta atklāja, ka dažu valstu organizācijas ir atļāvušas vietējo jūras lauvu medības, jo to populācija strauji pieaugusi un tās var iznīcināt dažas apdraudētas zivju sugas. Tiesa, saistīt bezgalvainās jūras lauvas ar to neizdevās. 

Halla savukārt cer, ka autoritātes veiks dzīvnieku autopsiju, lai noskaidrotu ko vairāk par mirušajām jūras lauvām un to nāves cēloņiem. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu