Neparasti! Labākie draugi - suns un delfīns

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
suns un delfīns
suns un delfīns Foto: twitter.com

Kas var būt labāks par divu pilnīgi atšķirīgu sugu dzīvnieku draudzību? Tikai tas, ka šī draudzība ilgst jau gandrīz desmit gadus. Zeltainais retrīvers un delfīns satikās delfīnu pētniecības centrā Floridā un kopš tikšanās dienas starp viņiem izveidojusies pavisam neparasta draudzība, vēsta portāls "Insider".

Kad abi draugi iepazinās, Zeltainais retrīvers Gunners bija tikai astoņas nedēļas vecs. Delfīnu puika Delta, kuram tolaik bija 4 gadi, kā iepazīšanās dāvanu atnesa Gunneram savas rotaļlietas. 

"Visi treneri veido attiecības ar delfīniem, lai spētu tos iepazīt kā individualitātes. Tāpēc es toreiz gribēju, lai Delta jau pirmajā dienā iepazītas ar Gunneru. Kucēns kopš tās dienas katru dienu man ir nācis līdzi uz darbu," stāsta suņa saimniece un delfīnu centra vecākā trenere Marija Blantone.

Trenere atceras pirmās iepazīšanās uztraukumu, jo domāja, ka Gunners ries un būs patiesi satraukts, taču notika tieši pretējais - kucēns apgūlās iepretim delfīnam un to novēroja. Acīmredzot šī mierīgā izturēšanās ieintriģēja Deltu, kurš steidzās nest kucēnam savas rotaļlietas. 

"Es sāku pamanīt, ka katru reizi, kad es atvedu Gunneru, Delta bija pirmais delfīns, kurš uzreiz atradās piestātnē. Viņus vienoja rotaļas, jo kucēns ļoti ātri saprata, ka ir iespējams spēlēties arī ar delfīnu," atceras Blantone. 

Viss delfinārija kolektīvs vēroja, kā uzplaukst abu dzīvnieku draudzība. Diemžēl šobrīd abi puikas tiekas retāk, jo suņa saimniece vairs tik bieži Gunneru uz darbu līdzi neņem. Neraugoties uz to, ka viņi neredz viens otru tik bieži, cik vēlētos, abi draugi tāpat tūlīt atpazīst viens otru un Delta joprojām ir pirmais delfīns, kurš ierodas sveikt Gunneru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu