Trīs mēneši lidostā Filipīnās. Igaunijas pilsonis beidzot atgriežas dzimtenē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: facebook.com/roman.trofi.18

Kādam Igaunijas iedzīvotājam Covid-19 pandēmijas dēļ vairāk nekā 100 dienas nācās aizvadīt Manilas starptautiskajā lidostā. Tagad, kad ceļošanas ierobežojumi tiek atcelti, viņš beidzot atgriezīsies mājās, vēsta portāls "Postimees".

Jūlija sākumā sociālajā tīklā "Facebook" parādījās šāda ziņa no Romana Trofimova: "Es esmu no Igaunijas. Jau vairāk nekā 100 dienas atrodos Manilas starptautiskajā lidostā, vajadzīga jebkāda palīdzība, lai tiktu no šejienes prom."

Tobrīd Igaunijas Ārlietu ministrija jau zināja par Filipīnās iestrēgušo iedzīvotāju un meklēja iespēju, kā palīdzēt viņam nokļūt atpakaļ. Igaunijas eiroparlamentāriete Jana Tooma portālam "Postimees" sacīja, ka Trofimovs, visticamāk, jau tuvāko dienu laikā atgriezīsies Igaunijā.

Zināms, ka Trofimovs no Igaunijas izlidoja 12.martā - dienā, kad Igaunijā tika izsludināts ārkārtas stāvoklis. Savukārt Filipīnās ārkārtas stāvokli izsludināja 15.martā, un tas ir spēkā joprojām. 

Vīrietis 20.martā ieradās Manilā no Taizemes, taču nedrīkstēja pamest lidostu. Viņš lidostas teritorijā palika vairāk nekā trīs mēnešus.

Trofimovs aģentūrai ERR atzina, ka ceļojumu uz Āziju esot plānojis gadu, krājis naudu un plānojis tur nodzīvot vairākus mēnešus. Eiroparlamentāriete Tooma, kura palīdzēja Trofimovam, stāsta, ka vīrietis neesot ticis izlaists no lidostas, jo neesot varējis uzrādīt viesnīcas rezervāciju vai kādu citu apliecinājumu, kur viņš plānojis apmesties. 

80 dienas Manilas lidostā nenotika lidojumi. Kad lidojumi atsakās, Trofimovs atteicās no vairākiem iespējamajiem reisiem, jo aviobiļetes esot bijušas pārāk dārgas, atklāj Tooma.

Trofimovs sociālajos tīklos publicējis vairākas ziņas, ka Igaunijas Ārlietu ministrija viņam nepalīdzot, kā arī sūdzējās par veselības pasliktināšanos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu