"Redzēju, ka no ūdens izvilka tikai vienu cilvēku." Atpūta Apšuciemā traģiski beigusies Lietuvas pilsoņiem (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
VUGD laiva. Ilustratīvs attēls.
VUGD laiva. Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kādai četru cilvēku atpūtnieku kompānijai no Lietuvas, kas pa brīvdienām viesojās Latvijā, izbrauciens ar kanoe laivām Rīgas jūras līcī beidzās ar traģēdiju, vēsta raidījums "Degpunktā".

Laivotāji virzījās uz Klapkalnciema pusi, bet pēc tam apmeta loku un atgriezās Apšuciemā. Pēkšņi notika kas negaidīts, viena laiva apgāzās un tajā sēdošie, kāds vīrietis un sieviete, iekrita aukstajā ūdenī. Diemžēl līdz krastam spēja aizpeldēt tikai viens cilvēks.

"Es tikai redzēju, kā vienu no ūdens izvilka ārā. Laiva bija apgāzta. Es domāju, ka vīrieti izvilka. Ar otru laivu viss bija kārtībā. Tā aizpeldēja līdz tai apgāztajai laivai," stāstīja 

Diemžēl laivotāji ūdenī iekritušajai sievietei palīdzēt nevarēja. Viņa pazuda dzelmē aptuveni 500 metrus no krasta.

Drīz vien uz pludmali atsteidzās glābēji un mediķi. Nekavējoties uzsākta sievietes meklēšanas operācija, iesaistīts arī Nacionālo bruņoto spēku helikopters un krasta apsardzes dienesta kuģis, taču glābšanas darbi, kas ilga līdz tumsai, nebija sekmīgi.

"Bet viņi bija bez glābšanas vestēm, saprotiet. Es viņiem vēl jautāju, kā jūs bez vestēm peldiet pa jūru? Viņi teica, ka gar krastu, te ūdens līdz ceļiem. Varbūt, kad viņi peldēja atpakaļ, vējš viņus aiznesa, es tik smalki nezinu," turpina Vidmantas.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā visus atpūtniekus, kas uz ūdens nodarbojas ar kādām sportiskām aktivitātēm, aicina vienmēr izmantot glābšanas vestes, jo šādā reizē tā noteikti palīdzētu glābties. Speciālisti gan piebilst, ka arī došanās jūrā ar kanoe laivu nav saprātīga rīcība. Šie peldlīdzekļi paredzēti upēm un ezeriem.

Video: "Degpunktā" sižets

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu