Automašīna, dzīvoklis un uzkrājumi. Ģenerālprokuratūras Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas virsprokurora Māra Lejas amatpersonas deklarācija (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Māris Leja.
Māris Leja. Foto: Ieva Lūka/LETA

Ģenerālprokuratūras Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas virsprokurora amatā apstiprinātais prokurors Māris Leja pagājušajā gadā nopelnījis 48 456 eiro, liecina viņa amatpersonas deklarācija.

47 672 eiro veidoja Lejas alga prokuratūrā, bet pārējie ienākumi bija dāvinājums un honorāri.

Leja pērn bankā uzkrājis 23 207 eiro.

Virsprokurora īpašumā ir 2014. gada izlaiduma auto "Ford", kā arī dzīvoklis Rīgā. Lejam nav deklarējama apmēra parādu, tāpat viņš nav izsniedzis aizdevumus.

Jau ziņots, ka Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas virsprokurora amatā apstiprināts prokurors Leja, kurš līdz šim bija šī amata pienākumu izpildītājs.

Prokuratūras paziņojumā presei Leja norāda, ka, sākot pildīt virsprokurora pienākumus, viņa prioritātes ir strādāt pie tā, lai samazinātu izmeklēšanas un kriminālvajāšanas termiņus, kā arī uzlabotu procesuālo lēmumu kvalitāti. Tāpat viņš vēlas uzlabot nodaļas kopumā un prokuroru komunikāciju ar plašsaziņas līdzekļiem.

Leja Latvijas prokuratūrā strādā kopš 2000. gada, kad darbu sāka kā Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas prokuratūras prokurors, savukārt laikā no 2001. gada līdz 2005. gadam viņš pildīja Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurora pienākumus. Kā Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors viņš strādā kopš 2005. gada.

Maģistra grādu tiesību zinātnē Leja ieguvis 2004.gadā. Viņš ir autors arī daudzām publikācijām, kā arī grāmatām "Krāpšanas aktuālie jautājumi Latvijas un ārvalstu tiesībās" un "Krimināltiesību aktuālie jautājumi un to risinājumi Latvijā, Austrijā, Šveicē, Vācijā. Noziedzīga nodarījuma uzbūve; cēloņsakarība; vaina; krimināltiesību normu interpretācija un spēks laikā".

Minētās nodaļas prokurori jau daudzus gadus uztur apsūdzību vai pagaidām veic uzraudzību Latvijā skaļākajās Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja un citu tiesībsargājošo iestāžu iepriekš izmeklētās korupcijas lietās.

Šīs nodaļas prokurori uztur apsūdzību vai veic uzraudzību, piemēram, Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča un uzņēmēja Māra Martinsona lietā, tā dēvētajā uzņēmuma "Latvenergo" kukuļņemšanas pamata krimināllietā, tā dēvētajā "Daimler" kukuļošanas lietā, būvniecības karteļa lietā, "Rīgas satiksmes" korupcijas lietā un citās.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu