VIDEO ⟩ Vecākiem darbalaiks nebeidzas nekad! Apburošākie pandēmijas misēkļi ar bērniem kameras priekšā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ekrānšāviņš no video

Viens no redzamākajiem pandēmijas laika pielāgojumiem cilvēku dzīvēs bija tas, kā savienot savu ģimenes un profesionālo dzīvi - vecākiem, kuru bērni parasti lielu dienas daļu pavadīja kādas izglītības iestādes paspārnē, nu nācās uzņemties "dubultu slodzi" un dažkārt balansēšana ar pienākumiem ir fiksēta arī videoierakstos. Jaukākos un smieklīgākos mirkļus, kad bērni ir pievienojušies saviem vecākiem uz ekrāna, ir apkopojis portāls "The Guardian".

Klēra Venema un viņas meitas burvīgais vienradzis

Dažkārt bērni uzzīmē kaut ko tik labu, ka nevar noturēties, nepārbaudot, kā jaunais mākslas darbs iederēs interjerā! Veselības politikas eksperte un profesore Klēra Venema sniedza savu viedokli BBC, kad kadrā kā maza Pepija Garzeķe iemaldījās viņas meita Skārleta ar savu zīmējumu. Negaidītā viešņa gan nesamulsināja ne ziņu diktoru, kas izteica komplimentu par skaisto zīmējumu, ne arī māmiņu, par ko abi pēcāk sociālajos tīklos saņēma uzslavas gan no vecāku, gan parastu skatītāju puses.

Pēcāk dāmas sociālajā tīklā "Twitter" atklājušas, kas tad galu galā ir kļuvušas par vienradža mājām - izskatās, ka tas vismaz uz laiku priecēs ģimeni no augstākā plaukta!

Ārlietas un divi cepumi

Tajā pašā dienā, kad savas mātes interviju pārtrauca Skārleta un viņas vienradža zīmējums, "Sky News" ārlietu korespondentes Deboras Heinas stāstu par politisko situāciju Hongkongā pārtrauca viņas dēls, kurš, izmantojot publisko platformu, paprasīja, vai mamma ļaus viņam apēst divus šokolādes cepumus, nevis vienu. Šajā mirklī viņas kolēģis interviju pārtrauca, par ko izpelnījās interneta lietotāju nosodījumu - tiesa, raidījuma producente paskaidroja, ka šāds solis sperts tādēļ, ka televīzijas kanāla vadītāji nav vēlējušies redzēt situācijas atrisinājumu, bet gan tādēļ, ka rindā bijis jau nākamais intervējamais. Debora Heinsa, savukārt, atklājusi, ka ir sazinājusies ar Klēru Venemu, lai aprunātos par viņu atvašu negaidīto slavu televīzijā.

Nopietni jautājumi un kolektīvā apspriešanās

Ar negaidītiem bērnu slavas mirkļiem kameras priekšā jāsaskaras ne tikai māmiņām, bet arī tētiem - 2018. gadā kino vēsturnieks Daniels Smits-Rousijs novadīja veselas trīs minūtes ēterā ar savu dēlu, kurš nekautrējās gan pamāt sveicienu skatītājiem, gan izmantot tēva ķermeni par trasi savai rotaļu mašīnītei. Puisēns gan galvenokārt ir kluss - intervijas tēma ir skaļi izskanējusī un pretrunīgā "Me Too" kustība.

Kādā mirklī vēsturnieks min, ka sagaida kultūras līmeņa pārmaiņas kino industrijā un uzskata, ka kustības atbalstītājiem vajadzētu attiecīgi rīkoties ne tikai vārdos, bet arī darbos. Tad vīrietis pagriežas pret dēlu un jautā viņam: "Vai ne?" 

Mazais puika nevilcinoties atbild: "Tieši tā!"

Zēna piecas minūtes slavas sarežģītā situācijā

2015. gadā Arva Deimona, raidsabiedrības CNN starptautiskā korespondente, sniedza tiešraidi no Leros salas Grieķijā, kur uz to mirkli īpaši saspringta bija bēgļu situācija un nebija skaidrs, kā uz to reaģēs Eiropas Savienības politiskie spēki. Reportāžas vidū kadrā ienāk jauns arābu valodā runājošs zēns un pārtrauc korespondenti, kura noliecas viņa augumā un atbild arābu valodā, pēcāk iztulkojot skatītājiem, ka puisēns ar ģimeni dosies uz Zviedriju.

"Atā!", nosaka zēns un pazūd no kadra, un Deimona turpina savu reportāžu.

Nerātnais puisēns un ziņu diktores krūts

2019. gada rudenī "NBC News" ziņu diktore Kortnija Kjūba tiešajā ēterā apsprieda konfliktu Sīrijā, kad kadrā iemaldījās mazs, blonds zēns un sāka aizrautīgi taustīties pa sievietes krūtežu.

Sieviete veikli atvainojās skatītājiem par viņas dēlēna vēlmi pēc uzmanības tiešajā ēterā un turpina darbu.

Kimas Kardašjanas un viņas meitiņas cīņa par ētera laiku

Slavenās Kimas Kardašjanas un repera Kanje Vesta pirmdzimtā Norta Vesta nespēja palikt klusa, skatoties, kā viņas mamma ieraksta video, kurā aicina cilvēkus ievērot sociālās distancēšanās pasākumus.

"Sveiki, mani sauc Kima Kardašjana-Vesta, un," iesāk modele, līdz viņu pārtrauc uzstājīga balss, kas paziņo: "Un arī Norta Vesta!" 

Kādā mirklī māmiņa aizrāda meitai, lai viņa nelēkā pa gultu - situācija, kas noteikti ir pazīstama visiem vecākiem. Mirklī, kad Kardašjana stāsta par to, ka ir svarīgi pandēmijas apstākļos biežāk apvaicāties saviem radiem un draugiem par viņu garīgo stāvokli, Norta piebilst, ka "vairāk uzmanības jāpievērš bērniem, nevis draugiem". Šajā mirklī Kima, valdot smieklus, nolaiž galvu un klusu piebilst: "Tas ir fakts".

Slavenākie tiešā ētera bērni pasaulē

Negaidīts pavērsiens piedzīvots brīdī, kad 2017. gadā Dienvidkorejas Pusanas Nacionālās universitātes politikas zinātnes profesors Roberts Kellijs tiešsaistē no savām mājām sniedza interviju Lielbritānijas raidsabiedrībai BBC - istabā viens pēc otra ienāca abi viņa mazgadīgie bērni.

Neskatoties uz bērnu "ekspedīciju", eksperts nezaudēja uzmanību un beidza sniegt komentāru, nenojaušot, ka viņš un viņa nebēdnīgās atvasītes drīzumā iegūs pasaules slavu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu