"Tiks īstenots atbildes princips." Krievija noteiks sankcijas Lielbritānijai (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Reaģējot uz sankcijām, ko Lielbritānijas piemērojusi par cilvēktiesību pārkāpumiem aizdomās turētajiem Krievijas pilsoņiem, Maskava noteiks atbildes sankcijas, otrdien, 7. jūlijā, paziņojis Kremlis.

"Mēs nevaram vienīgi paust nožēlu par šādiem nedraudzīgiem pasākumiem," sacīja Kremļa preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs, piebilstot, ka "acīmredzami tiks īstenots atbildes princips".

Lielbritānijas Ārlietu ministrijas izstrādātajā "melnajā sarakstā" iekļauti 25 Krievijas pilsoņi, kas saistīti ar ar jurista Sergeja Magņitska nāvi 2009.gada novembrī pēc 358 pirmstiesas aizturēšanas izolatorā pavadītām dienām.

Magņitski aizturēja pēc tam, kad advokāts bija apsūdzējis vairākas Krievijas amatpersonas liela mēroga korupcijā un Krievijas budžeta izlaupīšanā. Magņitskim tika liegta pienācīga medicīniskā aprūpe, un viņš nomira astoņas dienas pirms termiņa, kad viņš būtu bijis jāatbrīvo vai jātiesā.

"Melnajā sarakstā" iekļauts arī ietekmīgās Krievijas Izmeklēšanas komitejas vadītājs Aleksandrs Bastrikins.

Krievijas vēstniecība Londonā pirmdien nosodīja šīs sankcijas un apgalvoja, ka Krievijas tiesu sistēma ir neatkarīga no varasiestādēm un vadās vienīgi pēc likumiem.

Londona ir apsūdzējusi Krieviju destabilizējošās darbībās, tostarp vainojusi Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa un viņa meitas saindēšanā 2018.gadā Lielbritānijā.

Krievija šīs apsūdzības ir noraidījusi.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu