Igaunijā konstatēti astoņi jauni Covid-19 gadījumi, Lietuvā - desmit

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19 analīzes. Ilustratīvs attēls.
Covid-19 analīzes. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Igaunijā vakar konstatēti desmit jauni inficēšanās gadījumi ar Covid-19, savukārt Igaunijā - astoņi, trešdien, 8. jūlijā, informēja valstu atbildīgie dienesti.

Igaunijā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta astoņiem cilvēkiem, otrdien paziņoja Igaunijas Veselības departaments.

Līdz ar to apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits Igaunijā sasniedzis 2003.

No aizvadītajā diennaktī apstiprinātajiem astoņiem gadījumiem trīs gadījumos inficēšanās notikusi ģimenes lokā, vēl trīs gadījumos - dzimšanas dienas ballītē, kurā piedalījies viesis no Krievijas ar saslimšanas simptomiem. Vēl divos gadījumos nav noskaidrots, kur notikusi inficēšanās.

Izveseļošanās apstiprināta 1423 cilvēkiem.

Nāves gadījumi ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 Igaunijā pagājušajā diennaktī nav reģistrēti. Pavisam Igaunijā ar šo slimību miruši 69 cilvēki.

Igaunijā pavisam veiktas 110 554 analīzes nolūkā noskaidrot inficēšanos ar jauno koronavīrusu. Otrdien veikts 581 tests.

Lietuvā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta desmit cilvēkiem, trešdien paziņojis Nacionālais sabiedrības veselības centrs.

Līdz ar to Lietuvā inficēšanās ar jauno koronavīrusu konstatēta kopumā 1854 cilvēkiem.

Divi no jaunajiem inficēšanās gadījumiem Klaipēdas apriņķī atklāti cilvēkiem, kuri šonedēļ ieradušies Lietuvā no Čehijas, bet pārējie astoņi Viļņas apriņķī saistīti ar jau iepriekš zināmiem perēkļiem.

Trīs gadījumi konstatēti Viļņas Republikāniskās psihiatrijas slimnīcas pacientiem. Šai slimnīcā kopš maija reģistrēti astoņi inficēšanās gadījumi.

Inficējušies arī trīs kāda uzņēmuma darbinieki. Šis gadījums saistīts ar slimības uzliesmojumu ģimenē, kas, iespējams, vispirms skāris vienu transporta uzņēmumā strādājošu ģimenes locekli, kuram varētu būt bijusi saskarsme ar cilvēkiem no ārvalstīm, galvenokārt no Baltkrievijas. Kopumā šai uzņēmumā reģistrēti seši inficēšanās  gadījumi.

1552 cilvēkiem apstiprināta atveseļošanās.

Pagājušajā diennaktī veiktas 3587 analīzes, bet pavisam Lietuvā veiktas 447 994 analīzes.

Ar vīrusa izraisīto slimību Covid-19 Lietuvā miruši 79 cilvēki , bet vēl 11 ar šo vīrusu inficētajiem nāves cēlonis bijis cits. Pagājušajā diennaktī slimība nav prasījusi jaunus upurus.

Kopš 1.jūnija Lietuvā atklāti 40 "importēti" inficēšanās gadījumi, kad inficēšanas notikusi ārvalstīs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu