Igaunis, kurš 100 dienas nodzīvoja Filipīnu lidostā, nokavējis reisu mājup (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook

Igaunijā dzīvojošais Romans Trofimovs vairāk nekā simt dienas nodzīvojis Manilas starptautiskajā lidostā. Trešdien, 8. jūlijā, viņš plānoja doties mājup, taču nokavēja reisu no Amsterdamas uz Tallinu, vēsta portāls "Postimees".

Jūlija sākumā sociālajā tīklā "Facebook" parādījās šāda ziņa no Romana Trofimova: "Es esmu no Igaunijas. Jau vairāk nekā 100 dienas atrodos Manilas starptautiskajā lidostā, vajadzīga jebkāda palīdzība, lai tiktu no šejienes prom."

Igaunijas nepilsonis pandēmijas laikā, kad lielākajā daļā pasaules tika noteikti ceļošanas ierobežojumi, bija iestrēdzis Filipīnu galvaspilsētā esošajā lidostā.

Trofimova stāstam tagad seko visa Igaunija. Bija plānots, ka viņa stāstam pēc vairāk nekā trim mēnešiem pienāks laimīgas beigas. Ar Igaunijas Ārlietu ministrijas palīdzību tika nopirktas biļetes uz reisu 8.jūlijā no Manilas uz Amsterdamu, bet pēc tam uz Tallinu.

Taču Trofimovs sociālajā tīklā "Facebook" paziņojis, ka nokavējis iekāpšanu lidmašīnā, kas izlidoja no Amsterdamas lidostas. "Visiem, kuri gribēja mani satikt, diemžēl es nepaspēju uz iekāpšanu lidmašīnā no Amsterdamas uz Tallinu," viņš raksta.

"Neredzu iemeslu pārdzīvot, vai būšu mājās dienu agrāk vai vēlāk, nav nekādas starpības. Mans lielākais mērķis bija tikt brīvībā un izlauzties no ieslodzījuma Filipīnās, un tas ir sasniegts. Es tagad esmu brīvs cilvēks."

Nākamais lidojums no Amsterdamas uz Tallinu tiks veikts ceturtdien, 9.jūlijā.

Zināms, ka Trofimovs no Igaunijas izlidoja 12.martā - dienā, kad Igaunijā tika izsludināts ārkārtas stāvoklis. Savukārt Filipīnās ārkārtas stāvokli izsludināja 15.martā, un tas ir spēkā joprojām. 

Vīrietis 20.martā ieradās Manilā no Taizemes, taču viņu neielaida valstī, tāpēc viņam nācās palikt lidostā. Migrācijas dienests esot paņēmis viņa nepilsoņa pasi un nodevis to aviokompānijai "AirAsia", ar kuru Trofimovs ielidoja Filipīnās. Viņš lidostas teritorijā palika vairāk nekā trīs mēnešus.

Trofimovs aģentūrai ERR atzina, ka ceļojumu uz Āziju esot plānojis gadu, krājis naudu un plānojis tur nodzīvot vairākus mēnešus. 

80 dienas Manilas lidostā nenotika lidojumi. Kad lidojumi atsakās, Trofimovs atteicās no vairākiem iespējamajiem reisiem, jo aviobiļetes esot bijušas pārāk dārgas. ERR raksta, ka aprīlī Igaunijas vēstniecības Japānā pārstāvji esot piedāvājuši Trofimovam vietu glābšanas reisā, taču tā maksājusi apmēram 1500 eiro. Trofimovam esot piedāvāts aizdevums, taču, tā kā nebūtu bijis iespējas to atdot, viņš no šādas iespējas atteicies.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu