Miruši pasaulē vecākie siāmas dvīņi (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Sestdien, 4. jūlijā, 68 gadu vecumā mūžībā aizgājuši pasaulē vecākie Siāmas dvīņi Ronijs un Donijs Galijeni, vēsta raidorganizācija SKY.

1951. gadā dzimušie dvīņi ir savienoti vēderā. Mediķi uzskatīja, ka mēģinājums atdalīt dvīņus būtu pārāk bīstams viņu dzīvībām.

2014. gadā Galijenu dvīņi tika iekļauti Ginesa pasaules rekordu grāmatā kā vecākie Siāmas dvīņi pasaulē. Viņi pārspēja itāļus Džakomo un Džovanni Batistu Toči, kuri piedzima 1875. gadā un, kā tiek uzskatīts, nodzīvoja līdz 63 gadu vecumam.

Brāļi Galijeni pārspēja arī slavenos Čangu un Engu Bankerus, kuriem par godu 19. gadsimtā radās apzīmējums "Siāmas dvīņi". Brāļi bija dzimuši toreizējā Siāmā (tagadējā Taizemē) un vēlāk dzīvoja ASV. Viņi nodzīvoja 62 gadus un 251 dienu.

Ohaio raidorganizācija WHIO vēsta, ka Galijenu dvīņi nomira 4. jūlijā. Viņi neilgu laiku bija ievietoti paliatīvās aprūpes centrā.

2010. gadā vairāk nekā 200 brīvprātīgie palīdzēja iekārtot jaunākā brāļa Džima Galijena māju tā, lai Ronijs un Donijs tajā varētu dzīvot, pārvietojoties speciāli veidotā ratiņkrēslā. Neskatoties uz veselības problēmām, dvīņi pēdējos desmit dzīves gadus varēja pavadīt ar ģimeni, nevis slimnīcā.

Džims Galijens stāstījis, ka savulaik dvīņubrāļi uzstājušies karnevālos visā ASV.

"Tie bija mūsu vienīgie ienākumi. Viņi pelnīja ģimenei iztiku," Džims 2014. gadā sacīja vietējiem medijiem. Brāļi pārtrauca uzstāties 1991. gadā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu