Kā Dānijas futbola zvaigzne Ēriksens nonāca Milānā?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Par Itālijas A sērijas kluba Milānas "Inter" vienu no lielākajiem pirkumiem šajā transfēru logā kļuva dāņu uzbrūkošais pussargs Kristians Ēriksens. Itālijas klubs viņu iegādājās par 20,7 miljoniem eiro no Anglijas premjerlīgas kluba Totenhemas "Hotspur". 

Ēriksenam, ierodoties jaunajā klubā, nebija viegli atrast kopīgu valodu ar komandas biedriem gan laukumā, gan ārpus tā. "The Athletic" futbola apskatnieks Džeimss Hornkāstls dalījies stāstā par dāņa pārcelšanos uz itāļu superklubu "Inter".

Komandas līderi Ešlijs Jangs un Romelo Lukaku, ierodoties dāņu zvaigznei, negrasījās viņa priekšā klanīties un atturīgi veidoja attiecības ar jauno komandas biedru. Abi spēlētāji pat atteicās piedalīties video filmēšanā.

Itāliju skarot Covid-19 pandēmijai, viesnīca, kur "Inter" izmitināja savu spēlētājus, tika slēgta, un Ēriksenam nācās meklēt citu dzīvesvietu. Bija doma pārcelties dzīvot pie Lukaku, bet beļģis tam nepiekrita. Pēc viesnīcas slēgšanas, līdz atrada patstāvīgu dzīvesvietu, Ēriksens dzīvoja "Inter" treniņcentrā kopā ar komandas pavāru un dažiem citiem komandas darbiniekiem.

Ar vienu no Dānijas izlases līderiem Itālijas futbola grands centās vienoties 18 mēnešus. Pēc pavadītajiem pieciem gadiem "Hotspur" sastāvā viņš gribēja jaunu izaicinājumu (līgums bija spēkā līdz 2020. gada vasarai). 2018. gādā gribēja pamest Anglijas klubu, bet "Inter" tobrīd priekš Ēriksena nebija pietiekami finanšu.

Itālijas klubā joprojām valdīja šaubas, vai Ēriksens būs īstais spēlētājs, kas palīdzēs "Inter" cīnīties par visaugstākā kaluma medaļām Eiropas klubu turnīros. Iepriekš transfēru tirgū veiksme klubam ir bijusi dalīta. Piemēram, Nemaņa Vidičs - neveiksmīgs ieguvums, Stefans de Vreiss - lielisks pirkums itāļiem, Djego Godins - pilnībā neattaisnoja cerības.

Tā kā pussargs Stefano Sensi sezonas laikā guva savainojumu, "Inter" nācās meklēt viņam aizstājēju, kas spētu atbalstīt uzbrukuma līderus Lukaku un argentīnieti Lautaro Martinesu. Iepriekš klubs bija nolūkojis spāņu granda "Barcelona" spēlētāju Arturu, bet parādījās ziņas, ka spēlētājs grib pievienoties viņu sīvākajiem konkurentiem Turīnas "Juventus".

Tuvojoties Ziemassvētkiem, visiem bija skaidrs, ka "Inter" vajag kādu papildinājumu, lai būtu izredzes pacīnīties par tituliem šajā sezonā. Runas par Ēriksena iegādi sākās janvārī. Sākuma summa, ko Itāļu klubs piedāvāja, bija 10 miljoni eiro, bet, turpinoties sarunām, summa par dāni tikai pieauga. Milānas apņēmība savā ziņā ir apbrīnojama, jo viņam vasarā būtu beidzies līgums. "Hotspur" tas bija izdevīgs darījums. Viņa bijušais treneris Žuzē Mouriņu piedāvājās viņam izīrēt savus apartamentus Itālijas modes pilsētā Milānā.

Ēriksena ierašanos sagaidīja liels "Inter" fanu pūlis. Līdzjutēji par kluba vadības jauno pirkumu bija sajūsmā.

Trenerim Antonio Kontem iepriekš nav bijis tāds spēles veidotājs sastāvā kā Ēriksens. Konte bija patīkami pārsteigts par viņa fizisko sagatavotību.

Milānas jaunais pirkums pirmajās spēlēs ne ar ko īpašu neatzīmējas. Viņa ietekme nebija tūlītēja. Ēriksens nespēja palīdzēt klubam pakāpties uz kāroto pirmo vietu Itālijas A sērijā. Kad Covid-19 apturēja sezonu, "Inter" turnīra tabulā par 9 punktiem atpalika no Romas "Lazio" un "Juventus".

"Inter" vienības treneris Konte nekad nav padevies bez cīņas. Pats Ēriksens sacīja šādi: "Pēdējos dažus mēnešus Totenhemā viņi man teica: "Ej ārā un mēģini kaut ko panākt." Šeit tā nav. Konte uzreiz pret mani bija ļoti tiešs. Viņš teica, kur mani redz laukumā un ko viņš grib no manis sagaidīt. Šeit viss ir daudz vairāk organizēts. Jā, adaptēšanās ir grūta, bet es esmu gatavs.

Neskatoties uz to, ka Covid-19 laikā Ēriksens trenējās tikai mājās, kad kluba treniņu bāze bija pieejama, pussargs uzrādīja vienus no labākajiem fiziskajiem rādītājiem komandā. Atsākoties sezonai pēc Covid-19, viņš demonstrēja tādu sniegumu, kādu no viņa gaidīja, gūstot vārtus pret "Napoli" Itālijas kausa izcīņā. Futbolists ar katru nākamo spēli arvien labāk sāka izjust savu komandas biedrus.

Ēriksens piecas no deviņām spēlēm Itālijas A sērijā ir sācis pamatsastāvā. Viņš guvis vienus vārtus un atdevis 2 rezultatīvas piespēles.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu