"Liverpool" ar diviem ātriem vārtiem tuvojas premjerlīgas rekordam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Pēdējā Anglijas premjerlīgas trešdienas spēlē par čempioni jau kļuvusī "Liverpool" Braitonā astotajā minūtē panāca divu vārtu pārsvaru un svinēja kārtējo panākumu, tuvojoties līgas rekordam sezonas laikā gūtajos punktos.

"Liverpool" viesos ar 3:1 (2:1) pieveica Braitonas un Havas "Albion".

Galvenie draudi mājinieku vārtiem bija Mohameds Salahs, kurš vispirms guva vārtus sestajā minūtē pēc Nabi Keitā pārķertas bumbas, bet divas minūtes vēlāk atstāja bumbu pa sitienam ārpus soda laukuma Džordanam Hendersonam - 2:0.

45.minūtē Leandro Trosārs vienus vārtus atguva, cauršaujot viesu vārtsargu no soda laukuma vidus, taču Salāhs 76.minūtē pēc Endrjū Robertsona piespēles no stūra izspēles ar galvu guva savu otro "golu" mačā, panākot 3:1 čempionu labā.

Pēc tam ēģiptietis palaida garām vēl divas labas iespējas apturēt spēles laiku, lai gūtu savu trešo "hat-trick" Liverpūles kluba rindās.

Anglijas čempioniem šobrīd ir 92 punkti un labas izredzes, lai labotu Mančestras "City" rekordu - 100 punkti pirms divām sezonām.

Salāhs var trešo reizi pēc kārtas iegūt savā rīcībā līgas "Zelta futbolzābaku". Šobrīd viņa kontā ir 19 vārtu 30 mačos, un viņš par trim "goliem" atpaliek no Lesteras "City" spēlētāja Džeimija Vardija un par vienu - no Londonas "Arsenal" futbolista Pjēra Emerika Obamejanga.

Jau ziņots, ka citā spēlē trešdien Mančestras "City" uzbrucējs Gabriels Žezūss pārtrauca savu ieilgušo "sauso" sēriju, palīdzēdams klubam izcīnīt graujošu uzvaru, mājās ar 5:0 (2:0) uzvarot Ņūkāslas "United".

Spēles rezultāts tika atklāts desmitajā minūtē, kad Dāvids Silva soda laukumā bumbu nogādāja pie Žezūsa, bet brazīlietis pielika kāju, tai ielidojot vārtos. Jau 11 minūtes vēlāk Kevins de Brujne no paša laukuma gala bumbu atspēlēja atpakaļ soda laukumā, kur precīzs bija Rijāds Mahrezs.

Otrajā puslaikā viesi turpināja kapitulēt. Trešos vārtus "City" labā guva Federiko Fernandess no "United", kurš soda laukumā centās atbruņot Silvu, bet bumbu sanāca iesist savos vārtos. Septiņas minūtes vēlāk uzmanību atkal izpelnījās Silva. Futbolists izpildīja standartsituāciju no aptuveni 22 metriem, raidot bumbu kreisajā augšējā vārtu stūrī.

Piektos un arī pēdējos vārtus spēlē Rahīms Stērlings guva kompensācijas laika pirmajā minūtē, Silvam iepriekš pārtverot pretinieku piespēli.

Žezūss pēdējās 12 premjerlīgas spēlēs gan izcēlies vien divas reizes.

Zīmīgi, ka "United" trešdienas pretiniekus viesos nav izdevies uzvarēt jau pēdējos desmit mačus.

Citā spēlē Šefīldas "United" savā laukumā ar 1:0 (0:0) uzvarēja Vulverhemptonas "Wanderers".

Uzvaru mājiniekiem mača kompensācijas laika trešajā minūtē izrāva Džons Egans.

Savukārt "Burnley" viesos ar 1:0 (1:0) pieveica Vesthemas "United".

Uzvaru viesiem spēles 38.minūtē nodrošināja Džejs Rodrigess. 77.minūtē vēl vienus vārtus iesita arī Kriss Vuds, bet ar VAR tehnoloģijas palīdzību tika lemts, ka vārti netiks skaitīti.

Priekšlaicīgi par čempionāta uzvarētāju tika kronēta "Liverpool", kas 34 spēlēs iekrājusi 92 punktus. Tālāk ar 69 punktiem seko Mančestras "City", par deviņiem punktiem mazāk ir Londonas "Chelsea". kas par punktu apsteidz Lesteras "City". Mančestras "United" ar 55 punktiem ir piektā, bet "Wanderers" seko ar 52 punktiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu