Lai izvairītos no karantīnas Austrijā, piedāvā kukuli robežsargam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts robežsardzes emblēma.
Valsts robežsardzes emblēma. Foto: Edijs Pālens/LETA

Daugavpils prokuratūras prokurors tiesai nosūtījis krimināllietu par vienošanās apstiprināšanu un soda piespriešanu krimināllietā, kurā Krievijas Federācijas pilsonis apsūdzēts par kukuļa piedāvāšanu Valsts robežsardzes darbiniekam, lai pasēs netiktu iespiesti zīmogi par ieceļošanu Latvijā, portālu "Apollo" informēja prokuratūras pārstāve Laura Majevska.

Saskaņā ar lēmumu apsūdzētais 2020. gada 22. jūnijā robežkontroles laikā Daugavpils novadā, Silenē, persona piedāvāja samaksāt, nenosaucot konkrētu summu.

Kukulis piedāvāts nolūkā panākt, lai Valsts robežsardzes inspektore atļautu viņa vadītā mikroautobusa pasažierēm šķērsot robežu, neiespiežot viņu pasēs spiedogus par ieceļošanu Latvijas Republikā, lai izvairītos no 14 dienu karantīnas Austrijas Republikā sakarā ar Covid-19 izplatības ierobežojumiem.

Valsts amatpersona kukuļa piedāvājumu nepieņēma, bet par minēto faktu paziņoja robežpārbaudes norīkojuma vecākajam.

Persona apsūdzēta pēc Krimināllikuma 323. panta pirmās daļas.

Apsūdzētais savu vainu atzinis un labprātīgi piekrīt viņam inkriminētā nodarījuma apjomam un tā juridiskajai kvalifikācijai, tāpēc prokurors uzskata, ka pirmstiesas kriminālprocesu var pabeigt, noslēdzot vienošanos par vainas atzīšanu un sodu. Tāpat prokurors uzskata, ka apsūdzētajam nosakāms soda veids - naudas sods 4300 EUR apmērā.

Lieta nodota Daugavpils tiesai.

Prokuratūrā norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu