SPKC: Starp Baltijas valstīm Latvijā novērots visstraujākais Covid-19 saslimšanas gadījumu pieaugums

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ceturtdien, 9. jūlijā, Latvijā novērots visstraujākais Covid-19 saslimšanas gadījumu skaita pieaugums starp Baltijas valstīm, vēsta Slimību profilakses un kontroles centrs.

Visās trijās Baltijas valstīs ir pieaugusi kumulativā incidence, kas liecina par saslimšanas gadījumu strauju kāpumu Igaunijā no 1 uz 1,5, Lietuvā no 1,5 uz 1,7, bet Latvijā no 0,7 uz 1,6.

Piemēram, Igaunijā ziņots par sešiem saslimšanas gadījumiem pagājušajā nedēļā, bet līdz ceturtdienai trīsreiz vairāk – 18 gadījumi, savukārt Lietuvā pagājušajā nedēļā reģistrēti 20, bet šonedēļ līdz ceturtdienai 21 gadījums.

Latvijā pagājušā nedēļā bija astoņi jauni saslimšanas gadījumi, bet šonedēļ jau 30.

Tā kā vērojams saslimstības pieaugums, SPKC aicina rūpīgi izvērtēt ceļošanas nepieciešamību.

Kā ziņots, aizvadītajā diennaktī Latvijā veikti 1715 Covid-19 testi un reģistrēti 13 jauni saslimšanas gadījumi, liecina SPKC apkopotā informācija.

Ja salīdzina ar trešdienas datiem, kad tika reģistrēti septiņi jauni saslimšanas gadījumi, tad aizvadītajā diennaktī ar Covid-19 sasirgušo skaits ir gandrīz dubultojies.

Līdz šim valstī veikti 163 769 Covid-19 izmeklējumi, saslimušas ir 1154 personas un 30 mirušas. Savukārt atveseļojušies ir 1019 cilvēki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu