Foto Kā Jūrmalai sokas bez kultūras pasākumiem? (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars/ TVNET

2020. gada vasarai vajadzēja būt ne vien karstai, bet arī kultūras pasākumu bagātai Dzintaru koncertzālē. Restorāni un viesnīcas bija gatavas ikgadējam viesu pieplūdumam, starp kuriem vien "Laima Rendezvous" festivāls varēja piesaistīt milzīgas ļaužu masas. Piedāvājam aplūkot, kā Jūrmalai sokas bez ikgadējiem kultūras pasākumiem. 

Dzintaru koncertzāles apkārtne ir tukša. Cilvēku ir maz un tie, kuri tur redzami, dodas pludmales virzienā. Pie vārtiem, kas parasti bija pilni ar cilvēku rindām, gaidot koncerta sākumu vai gribot iegādāties biļetes uz pasākumiem, neviens nestāv. Biļešu kases ir slēgtas un afišu stendi ziņo par pasākumu atcelšanu vai pārcelšanu. 

Foto: Dzintaru koncertzāle

Viesnīcas "Pegasa Pils" menedžeris Aleksandrs portālam "Rus Tvnet" pastāstīja, kā šobrīd sokas viesnīcai, kas Laimas Vaikules festivāla laikā vienmēr bija preses centrs mediju pārstāvjiem. 

Kā stāsta Aleksandrs, pašlaik viesnīcā apmetušies vietējie iedzīvotāji un tūristi no Lietuvas, Igaunijas un Somijas. Restorānā gandrīz visi galdi ir tukši, restorānā nav ierastā trokšņa un rosības.

Viesnīcas menedžeris atzina, ka Jūrmalā līdz šim vēl nekad nav bijusi šāda sezona.

"Nekas tamlīdzīgs agrāk nav noticis... Tas, kā un kas notiks tālāk, joprojām nav zināms," skaidroja Aleksandrs. 

Šobrīd viesnīcā notiekošie pasākumi ir dažādi svētki un izlaidumi. Tāpat nesen viesnīcā esot ieradies prezidents Egils Levits. 

Tomēr nevar apgalvot, ka Jūrmalā nekas nenotiek, jo ticis izziņots, ka ļaudis tiek gaidīti uz ikgadējo Jūrmalas festivālu. 

Tas notiks jau sesto gadu pēc kārtas. Tomēr, ņemot vērā pašreizējos pulcēšanās ierobežojumus, festivāla programma ir mainījusies: koncertu laikā starp klausītājiem tiks nodrošināts divu metru attālums un katru koncertu klātienē varēs apmeklēt ne vairāk kā 500 klausītāji.

"Protams, ir mazāk cilvēku. Mēs, kā vietējie, visu redzam. Un parkos ir maz cilvēku. Varbūt tāpēc, ka ir mazāk tūristu. Tā kā robežas ir slēgtas, koncertu nav," savos novērojumos dalījās Kauguru iedzīvotājas Natālija un Irina. 

Sievietes atzīmēja, ka pilsētā ir daudz somu, lietuviešu un igauņu. "Tomēr tas joprojām nav tā, kā bija parasti... Iepriekš mēs staigājām pa Jomas ielu un burtiski ar pleciem grūdāmies cauri cilvēku kolonnām. Kafejnīcas ir pustukšas, apartamenti stāv dīkstāvē."

Foto: Jomas iela šā gada jūlijā 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu