Lietuvā Covid-19 atklāts Rīgas lidostā ielidojušam Uzbekistānas pilsonim

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Starptautiskā lidosta "Rīga".
Starptautiskā lidosta "Rīga". Foto: Ieva Leiniša/LETA

Viens no četriem aizvadītajā diennaktī Lietuvā jaunatklātajiem Covid-19  slimniekiem, kurš ir Uzbekistānas pilsonis, 2. jūlijā ieradies caur Rīgas lidostu, piektdien, 10. jūlijā, paziņojis Lietuvas Nacionālais sabiedrības veselības centrs (NVSC).

Inficēšanās Kauņā atklāta Uzbekistānas pilsonim, tālbraucējam šoferim, kas Rīgā ielidojis kopā ar 23 darbabiedriem, kuri tālāk uz Lietuvu vesti trijos autobusos caur Grenctāles robežpunktu.

Nākamajā dienā viņš sajuties slikti, 8.jūlijā viņam sācies drudzis un viņš no darba vietas nogādāts slimnīcā, ziņu aģentūrai BNS pastāstījusi  NVSC Viļņas departamenta direktore Rolanda Liņģiene, piebilstot, ka šis cilvēks slimības simptomus nav atpazinis vai arī tos slēpis.

Pēc viņas teiktā, līdz šim noskaidroti aptuveni 50 cilvēki, kas bijuši saskarē ar šo slimnieku. Eksperti pašlaik noskaidro, vai šis gadījums nav saistīts ar tai pašā dienā caur Rīgu ielidojušu Lietuvas pilsoni, kas arī ieradies no Uzbekistānas un kam inficēšanās atklāta dienu iepriekš.

Jau ziņots, ka minēto Lietuvas pilsoni no Rīgas lidostas tālāk automašīnā caur Grenctāli uz Lietuvu vedis ģimenes loceklis. Četras dienas vēlāk viņam parādījušies pirmie simptomi un viņš labprātīgi pašizolējies, lai gan Uzbekistāna nav iekļauta bīstamo valstu sarakstā.

Jau ziņots, ka Lietuvā inficēšanās ar jauno koronavīrusu konstatēta kopumā 1861 cilvēkam.

1569 cilvēkiem apstiprināta atveseļošanās.

Pagājušajā diennaktī veiktas 3864 analīzes, bet pavisam Lietuvā veiktas 455 833 analīzes.

Ar vīrusa izraisīto slimību Covid-19 Lietuvā miruši 79 cilvēki , bet vēl 11 ar šo vīrusu inficētajiem nāves cēlonis bijis cits. Pagājušajā diennaktī slimība nav prasījusi jaunus upurus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu