Spēka uzbrucējs Jonāts karjeru turpinās Valmieras klubā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ervīns Jonāts.
Ervīns Jonāts. Foto: twitter.com

Gatavojoties jaunajai sezonai, basketbola klubs "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" piektdien paziņoja par Ervīna Jonāta pievienošanos komandai.

Komanda savā mājaslapā vēsta, ka 203 centimetrus garais spēka uzbrucējs būs labs papildinājums "garajā galā". Šajā starpsezonā izdevies vienoties par sadarbību uz vienu sezonu.

Aizvadītajā sezonā "Pafbet" Latvijas - Igaunijas līgas (LIBL) vienībā Jūrmalas "Silja" viņa rēķinā 24 aizvadītas spēles, kurās vidēji gūti 11,3 punkti un izcīnītas 5,5 atlēkušās bumbas zem groziem.

Ogres basketbola skolas audzēkni Jonātu Valmieras līdzjutēji Vidzemes Olimpiskajā centrā uzņems kā savējo, jo šī būs spēlētāja atgriešanās pie Gaujas krastiem. No 2015. līdz 2017.gadam basketbolists pavadīja divas sezonas Valmierā, palīdzot kaldināt pilsētas pirmās zelta medaļas kādā no Latvijas profesionālajām sporta spēļu līgām.

2016.gada vēlā pavasarī kopā ar komandas biedriem "Valmiera/Ordo" rindās Jonāts pacēla Latvijas Basketbola līgas čempionu kausu, finālsērijas septītajā mačā sensacionāli pieveicot "VEF Rīga".

"Man ir prieks atgriezties Valmieras pilsētā, kurā basketbola tradīcijas un sports vienmēr bijuši cieņā, un līdzjutēju atbalsts netrūkst," klubs citē Jonātu.

"Paldies organizācijai par aicinājumu pievienoties komandai ar lielu potenciālu. Esmu motivēts strādāt, lai palīdzētu komandai katrā spēlē, daloties ar savu pieredzi un vienmēr cīnoties līdz spēles pēdējai sekundei.

Domāju, ka šajā sezonā pārsteigsim ne vienu vien pretinieku un sagādāsim līdzjutējiem interesantu un aizraujošu basketbolu."

Profesionālajā spēlētāja karjerā kopumā četras ar pusi sezonas Jonāts pavadījis Jūrmalas komandās. Pussezonu spēka uzbrucējs vilcis "Ventspils" dzeltenzilo formu, bet divas sezonas, kā iepriekš minēts, Jonāts pavadījis Valmierā. Leģionāra gaitās aizpērnajā sezonā basketbolists pārstāvēja Igaunijas komandu "Avis Rapla".

Jau kopš "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" pāriešanas no Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas uz Latvijas - Igaunijas apvienoto līgu, Jonāts ir bijis komandas redzes lokā kā potenciālais sastāva pastiprinājums.

Jaunnedēļ "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" basketbola komanda sāks koptreniņus, lai gatavotos jaunajai sezonai. Tad arī tiks ziņots vairāk par komandas sastāva aprisēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu