Policija ir gatava kontrolēt pastiprinātos ar Covid-19 saistītos ierobežojumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pašvaldības policija.
Pašvaldības policija. Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts policija (VP) ir gatava kontrolēt valdības šodien pastiprinātos ar Covid-19 saistītos ierobežojumus, aģentūrai LETA apliecināja VP Sabiedrisko attiecību nodaļā.

VP ir gatava turpināt kontrolēt arī jaunos ierobežojumus un reaģēs atbilstoši no iedzīvotājiem saņemtajai informācijai un izsaukumiem.

Kā vēstīts, lai ierobežotu Covid-19 izplatību un novērstu arvien jaunus slimības uzliesmojumus, Ministru kabinets šodien nolēma saīsināt sabiedriskās ēdināšanas vietu darba laiku un atjaunot cilvēku skaita ierobežojumu pie viena galdiņa.

No rītdienas, 11.jūlija, iekštelpās pie viena galdiņa nedrīkstēs atrasties vairāk par četriem apmeklētājiem, kas nav vienas mājsaimniecības locekļi, savukārt ārtelpās pie viena galdiņa nedrīkstēs atrasties vairāk par astoņiem apmeklētājiem, kas nav vienas mājsaimniecības locekļi.

Līdztekus noteikts, ka kultūras, sporta, izklaides, tai skaitā diskotēku, un reliģiskās darbības veikšanas vietās, kā arī sabiedriskās ēdināšanas vietās darbs sākams ne agrāk kā plkst.6 un beidzams ne vēlāk kā plkst.24, izņemot brīvdabas kino demonstrācijas pasākumus, kurus atļauts beigt ne vēlāk kā plkst.2.

Noteikts arī, ka sabiedriskās ēdināšanas pakalpojuma sniedzējam sabiedriskās ēdināšanas vietā būs jānodrošina, ka apmeklētājiem redzamās vietās (vismaz pie ieejas un kases ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas vietā) skaidri salasāma publiski pieejama informācija par maksimāli pieļaujamo personu skaitu, kas vienlaikus var atrasties pakalpojuma sniegšanas vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu