Žagara pārstāvētajai komandai Eirokausā pretiniekos arī "Partizan" un "Unics"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Artūrs Žagars
Artūrs Žagars Foto: Club Joventut Badalona/Facebook

Latvijas basketbolista Artūra Žagara pārstāvētajai Badalonas "Joventut" komandai ULEB Eirokausa nākamajā sezonā starp pretiniekiem būs arī tādi spēcīgi klubi kā Belgradas "Partizan" un Kazaņas "Unics".

Šīs komandas tika ielozētas A apakšgrupā, kur spēlēs arī Venēcijas "Umana Reyer", Stambulas "Bahcesehir College" un "JL Bourg". 

Šī ULEB Eirokausa sezona tika apturēta 12.martā Covid-19 radītās pandēmijas dēļ. Vēlāk līgas vadība lēma turnīru pasludināt par noslēgtu, nevienu no klubiem nekronējot par čempioniem. Tāpat jau iepriekš bija zināms, ka neviena no komandā neiegūs iespēju spēlēt ULEB Eirolīgā.

Gaidāmajā sezonā ULEB Eirokausā spēlēs 24 komandas no 15 dažādām pasaules valstīm. Vienības sadalītas četrās grupās pa sešiem klubiem, kas pamatturnīrā aizvadīs desmit spēles - piecas mājās, bet vēl piecas viesos. Šie dueļi ieplānoti laika posmā no 30.septembra līdz 16.decembrim.

Katras grupas četras labākās komandas cīņu turpinās astotdaļfinālā, kurā tiks izveidotas četras jaunas grupas. Šīs spēles gaidāmas no 30.decembra līdz 3.februārim. 

Ceturtdaļfinālā un tālākās izslēgšanas spēļu kārtās komandām būs jāspēlē līdz viena kluba divām uzvarām. Ceturtdaļfināli plānoti no 2. līdz 10.martam, pusfināli - 16.-24.marts, bet fināls 6.-14.aprīlis.

Vietu ULEB Eirolīgā iegūs tā komanda, kas uzvarēs Eirokausa turnīrā. Uz to pašu var cerēt arī otrās vietas ieguvēja, taču šai komandai jācer, ka iepriekšējās finālistes Valensijas "Basket" un Berlīnes ALBA neiekļūs "play-off".

Pamatturnīrā izlozētās apakšgrupas:

A grupa - Badalonas "Joventut", Belgradas "Partizan NIS", Kazaņas "Unics", Venēcijas "Umana Reyer", Stambulas "Bahcesehir College", "JL Bourg";

B grupa - Malagas "Unicaja", Podgoricas "Budučnost VOLI", Rišonas Letsionas "Maccabi", Brešas "Germani", Ulmas "Ratiopharm", Boloņas "Metropolitans 92";

C grupa - Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ", Andoras "Morabanc", Panevēžas "Lietkalbelis", Boloņas "Virtus Segafredo", "Monaco", Atnverpenes "Telenet Giants";

D grupa - Patrasas "Promitheas", Grankanārijas "Herbalife", Trento "Dolomiti Energia", Ļubļanas "Cedevita Olimpija", "Frutti Extra Bursaspor", "Nantere 92".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu