Iespaidīga avārija un mašīnas ritenis 90 grādu leņķī. Pārdaugavā neadekvāts šoferis sarīko pamatīgu traci

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Policija
Policija Foto: Ieva Leiniša/LETA

Pārdaugavā iedzīvotājus piektdien pārbiedējis kāds satrakojies šoferis, kurš plosījies pa zālienu ar savu spēkratu tik ilgi, kamēr braucamrīku "nokāvis". Lai arī dauzoņa stāvvietā pavadīja vairākas minūtes, policija nepaspēja viņu notvert, vēsta raidījums "Degpunktā".

Sadragāta ceļa nomale, izārdīts zāliens un ar automašīnas eļļu "nomazgāts" asfalts, šāds skats pavērās visiem lielveikala apmeklētājiem Vienības gatvē 194. Stāvvietas teritorijā dažas minūtes ar pavecu "Mercedes" automašīnu ārdījās kāds neadekvāts vadītājs, kurš apdraudēja ne tikai savu, bet arī apkārtējo drošību.

Šķietami šoferis lielveikala teritorijā nonāca, braucot no Olaines puses. "Mercedes" nostūrēja no ceļa un iebrauca grāvī. Izraisot iespaidīgo avāriju un pārsitot spēkratam eļļas karteri, vadītājs neapstājās, bet piespieda gāzi grīdā un pa zālienu uzbrauca uzkalniņā, lielveikala stāvvietas teritorijā.

"Es piebraucu no tās puses, viņš stāvēja ceļa vidū un gāzēja. Tas ir dīzeļa automobilis, ar melniem dūmiem gāzēja uz vietas. Viņš nevarēja izkustēties, jo kreisais ritenis bija izgriezts deviņdesmit grādu leņķī. Viņš tā gāzēja, ka jau aizmugurējais ritenis sāka kūpēt un, manuprāt, pat uzsprāga. Tur pēc tam mašīna izbrauca no stāvvietas, viņš kaut kā iebrauca, izkāpa no mašīnas, paskatījās uz auto, apgāja apkārt, aizvēra ciet un uz to pusi aizgāja," stāstīja aculiecinieks Andrejs.

Par redzēto stāvvietā pastāsta arī kāda restorāna piegādātājs, tieši pie viņa automašīnas neadekvātais vadītājs centās "noparkoties".

"Tur stāvēja "BMW X5" braucamrīks, viņš tajā gandrīz iebrauca. Pēc tam uz manu pusi sāka griezties, gandrīz manā mašīnā ietriecās. Es stāvēju tieši tur. Viņš pie manis piegāja, pajautāja, vai es varu nobraukt malā? Es jau negribēju nekādu konfliktu, neko viņam neteicu un nobraucu. Viņš manā vietā iebrauca. Cik sapratu viņš bija iedzēris. Apturēja savu auto un vienkārši aizgāja. Kā es dzirdēju, viņš aizgāja uz kādu stāvvietu un ar kādu citu mašīnu aizbrauca," sacīja Aleksejs.

Kad adresē ieradās izsauktie ceļu policisti, stāvvietā atradās tikai sadragātais "Mercedes", tādēļ noteikt vadītāja stāvokli vairs nebija iespējams.

Taču tas nebūs nekāds šķērslis šoferi sodīt, jo, zinot spēkrata numuru, braucēju varēs izskaitļot. Viņam būs jāatbild par izdarīto, jākompensē ceļa remonta izdevumi un jāuzņemas atbildība par avārijas vietas pamešanu.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu