Par 650 000 eiro plāno izveidot vienotu biļešu informācijas sistēmu (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pasažieru autobuss.
Pasažieru autobuss. Foto: LETA

Lai īstenotu ieceri par sabiedriskā transporta vienotās biļetes ieviešanu no 2021. gada, Autotransporta direkcija plāno par 650 000 eiro plāno izveidot vienotu sabiedriskā transporta biļešu informācijas sistēmu, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) informācija.

Autotransporta direkcijas izsludinājusi iepirkumu par vienotas biļešu noliktavas informācijas sistēmas izstrādi un uzturēšanu. Pieteikties dalībai konkursā var līdz 8. septembrim.

Kā aģentūrai LETA skaidroja Autotransporta direkcijas pārstāve Zane Plone, lai pasažieri varētu ērtāk un ātrāk iegādāties autobusa un vilciena biļeti, direkcija ir sākusi darbu pie vienotas biļešu noliktavas sistēmas izstrādes.

Izveidojot attiecīgo sistēmu, pasažieris varēs iegādāties biļeti braucienam jebkurā reisā ikvienā biļešu tirdzniecības vietā, tajā skaitā arī internetā. Tāpat tiks ieviesta vienotā biļete - viena biļete būs derīga braucienam ar pārsēšanos citā autobusā vai vilcienā, abonementa biļetes varēs iegādāties arī internetā. jebkuras biļetes iegāde internetā būs bez uzcenojuma, pasažierim būs iespēja iegādāties biļeti attālināti un rezervēt vēlamo sēdvietu. 

Biļešu noliktava ļaus nodrošināt ne tikai ērtāku, ātrāku un mūsdienīgu biļešu tirgošanu, bet tas būs arī papildu kontroles rīks, jo kontrolieriem brauciena laikā būs pieejama informācija par visām pārdotajām biļetēm. Autotransporta direkcija, izveidojot vienotu biļešu noliktavu, varēs nodrošināt pieeju datiem visiem ieinteresētajiem biļešu tirgotājiem, tādējādi nodrošinot brīvu konkurenci. Paredzēts, ka biļešu noliktava tiks ieviesta 2021. gadā.

Iepirkuma dokumentācijā norādīts, ka paredzamā līgumcena bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) ir 650 000 eiro. Tostarp sistēmas izstrāde plānots, ka izmaksās līdz 500 000 eiro, bet uzturēšana, kas ietver izmaiņu pieprasījumu realizāciju, - līdz 150 000 eiro.

Vienotas biļešu noliktavas informācijas sistēmas izstrādes termiņš ir 10 mēneši no līguma noslēgšanas dienas. Savukārt vēl četri mēneši paredzēti sistēmas pieņemšanai un ieviešanai produktīvajā lietošanā.

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja pasažieru un kravu pārvadājumu jomā. Tās darbība galvenokārt saistīta ar sabiedriskā transporta - pasažieru pārvadājumu ar autobusu un vilcienu - plānošanu, licenču izsniegšanu kravu un pasažieru komercpārvadājumiem un atļauju izsniegšanu starptautisko pārvadājumu veikšanai.

Kā ziņots, Autotransporta direkcija pērn paziņoja, ka sākot ar 2021. gadu tiks ieviesta modernizēta reģionālā sabiedriskā transporta biļešu tirdzniecības sistēma.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu