Skrējiensoļojumā Rīga - Valmiera ar jauniem rekordiem uzvar Pēteris Grīviņš un Diāna Džaviza

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Valmieras Ziņas, valmieraszinas.lv

107 kilometrus garajā skrējiensoļojumā Rīga - Valmiera ar jauniem sacensību rekordiem sestdien uzvarēja Pēteris Grīviņš un Diāna Džaviza, ziņo reģionālais portāls "Valmieras Ziņas".

Pirmajam finišu pie Sv.Sīmaņa baznīcas durvju kliņķa izdevās sasniegt Pēterim Grīviņam, kurš finišēja pēc septiņām stundām 59 minūtēm un divām sekundēm, pārspējot Georga Jermolajeva 1992.gadā sasniegto trases rekordu (8:01:38).

Otrais bija Kristaps Magone (8:00:00), bet trešais finišu sasniedza Dmitrijs Ničipors (8:55:31), kuram uz pēdām mina Konstantīns Biktimirovs (8:55:46).

Pirmā no sievietēm tāpat kā pagājušajā gadā bija Diāna Džaviza, kura 107 kilometrus veica deviņās stundās 21 minūtē un 49 sekundēs, pārspējot savu pagājušā gadā sasniegto trases rekordu (9:26:49).

Uzvarētājus finišā sveica skrējiensoļojuma talismans Gustavs Mārcis Spilva un Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Ričards Gailums. Savukārt Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks jau otro reizi pats piedalās skrējiensoļojumā. Pirmo reizi 107 kilometrus garo distanci no Rīgas līdz Valmierai viņš veica 2018.gadā, distancē pavadot 18 stundas, trīs minūtes un 44 sekundes.

Labdarības skrējiensoļojums Rīga - Valmiera pie Brīvības pieminekļa startēja sestdien tieši pusnaktī, kad distancē devās 141 sportists. Šā gada dalībnieku sargeņģelim Spilvam no Vecpiebalgas sacensību nedēļā skrējēji un brīvprātīgie jau ir saziedojuši 2878 eiro.

Leģendārais skrējiensoļojums šogad atzīmē 30 gadu jubileju kopš tā dzimšanas 1989.gadā, kad tas tika aizvadīts trīs dienas pēc vēsturiskā Baltijas ceļa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu