"Liverpool" neuzvar; no Anglijas premjerlīgas izkrīt Noridžas "City"

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Anglijas premjerlīgas čempione futbolā "Liverpool" sestdien nespēja uzvarēt savā laukumā, bet no līgas pēc sagrāves atvadījās Noridžas "City".

"Liverpool" ļāva viesiem no "Burnley" atspēlēties un maču pabeigt neizšķirti - 1:1 (1:0).

Tas apgrūtināja liverpūliešu mēģinājumu sasniegt jaunu līgas rekordu. Jirgena Klopa vadītā komanda dzenas pie pakaļ Mančestras "City" 2018.gada sasniegumam - 100 punktiem, taču čempioni joprojām to var izdarīt, uzvarot atlikušajās trijās sezonas spēlēs. Liverpūliešu kontā tagad ir 93 punkti, bet atlikušie trīs mači ir pret Londonas "Arsenal" un "Chelsea", kā arī Ņūkāslas "United".

"Liverpool" izvirzījās vadībā 34.minūtē, kad Fabinju piespēli ar galvu vārtu tālajā stūrī raidīja Endrjū Robertsons.

Mājinieki izšķērdēja iespējas palielināt pārsvaru, Robertu Firminu trāpot pa vārtu stabu, bet Kērtisam Džonsam un Mohameds Salāham netrāpot vārtos no labām pozīcijām.

Par šīm kļūmēm liverpūlieši maksāja 69. minūtē, kad pēc tāla brīvsitiena Džeimss Tarkovski ar galvu nometa bumbu brīvā vietā ārpus soda laukuma Džejam Rodrigesam, kurš ar izcilu sitienu vārtu apakšējā tālajā stūrī garām vārtsargam Alisonam Bekeram nogādāja bumbu vārtu tīklā - 1:1.

Vēl vairāk - islandietis Johans Gudmundsons 88.minūtē varēja izraut viesiem uzvaru, taču viņa raidītā bumba trāpīja pa pārliktni.

Tā bija pirmā reize kopš 2019.gada janvāra, kad "Liverpool" premjerlīgā neizdevās uzvarēt mājas spēli.

Savukārt "Burnley" punkts deva lielākas cerības uz dalību Eiropas kausos nākamajā sezonā. Ar 50 punktiem 35 mačos klubs no septītās vietas, ko ieņem Šefīldas "United", atpaliek par punktu. Tiesa, tuvākajiem konkurentiem ir mačs rezervē.

Citā spēlē pēc 0:4 (0:2) zaudējuma savā laukumā pret Vesthemas "United" no premjerlīgas vismaz uz vienu sezonu atvadījās Noridžas "City".

Viesu rindās lielā diena bija Maiklam Antonio, kurš guva visus četrus vārtus - 11., 45.+1., 54. un 74.minūtē.

"City" septītais zaudējums pēc kārtas nozīmēju teorētisku izredžu zaudēšanu un izkrišanu no premjerlīgas. Ar trim atlikušajām spēlēm nepietiek, lai dzēstu 13 punktu deficītu līdz 17.vietai, un "City" pēc vienas sezonas premjerlīgā atkal atgriezīsies līgu zemāk.

Līdz ar to "kanārijputniņi" ir sasnieguši jaunu līgas rekordu, piekto reizi pametot līgu, lai dotos divizionu zemāk. Iepriekš viņi to bija paveikuši 1995., 2005., 2014. un 2016.gadā.

"Mēs vēlējāmies paildzināt mūsu izredzes, bet rezultāts ir vairāk vai mazāk tāds, kāds tika gaidīts. Tas nekādi nemazina mūsu vilšanos," sacīja mājinieku komandas galvenais treneris Daniels Fārke.

"Kopš pirmās dienas pēc iekļūšanas premjerlīgā mūsu izredzes izdzīvot bija varbūt pieci procenti, tāpēc 19 no 20 gadījumos mums bija jāizkrīt. Tikai, ja jums veicas un nav savainojumu, jums ir iespēja," skaidroja vācu speciālists. "Kad mēs esam simtprocentīgi gatavi, esam konkurētspējīgi, bet, kad tie ir 96 vai 97 procenti, dažreiz izskatās, ka tie ir zēni pret vīriešiem. Tas ir tas, ko es gaidīju."

Tikmēr Vesthemas "United" otrā uzvara pēdējās četrās spēlēs ir milzīgs atspaids cerībām vietas saglabāšanai līgā. Ar 34 punktiem Deivida Mojesa trenētā komanda par sešiem punktiem apsteidz 18.vietas īpašnieci "Bournemouth", kam ir mačs rezervē.

Izredzes izdzīvot un palikt līgā uzlaboja arī "Watford", kas savā laukumā pieveica Ņūkāslas "United" ar 2:1 (0:1) un arī sakrāja 34 punktus.

Uz Dvaita Geila precīzu raidījumu 23.minūtē mājinieki atbildēja ar diviem Troja Dīnija realizētiem 11 metru soda sitieniem mača 52. un 82.minūtē.

Vēl sestdien savā starpā tiekas Šefīldas "United" un "Chelsea", kā arī Braitonas un Havas "Albion" un Mančestras "City".

Priekšlaicīgi par čempionāta uzvarētāju jau ir kronēta "Liverpool", kas 35 spēlēs iekrājusi 93 punktus. Ar 69 punktiem 34 mačos seko Mančestras "City", par deviņiem punktiem mazāk ir Londonas "Chelsea", par desmit - Lesteras "City". Mančestras "United" ar 58 punktiem ir piektā, bet "Wanderers" seko ar 52 punktiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu