Mbombo ar virslīgas sezonas pirmo "hat-trick" kaldina "Riga" graujošu uzvaru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Riga FC" futbolisti
"Riga FC" futbolisti Foto: Zigismunds Zālmanis (Riga FC)

Ar trim vārtiem izceļoties Kulē Mbombo, valsts čempione "Riga" svētdien svinēja uzvaru Latvijas "Optibet" futbola virslīgas septītās kārtas pirmajā spēlē.

Rīdzinieki viesos ar 5:1 (2:0) sagrāva turnīra debitanti "Tukums 2000"/TSS komandu.

Tāpat kā Tukuma komandas iepriekšējā pretiniece Jūrmalas "Spartaka" vienība, arī "Riga" pret debitantiem dueli sāka ar vairākām izmaiņām sākumsastāvā. Taču, atkarībā no Jūrmalas kluba, galvaspilsētas komandai šis solis nemaksāja ar zaudētiem punktiem.

Jau trešajā minūtē ciemiņus vadībā izvirzīja Mbombo, kurš ielauzās Tukuma komandas soda laukumā un bez lielas pretestības trieca bumbu tīklā. Puslaika turpinājumā "Riga" dominēja, un 34.minūtē Mbombo soda laukumā saņēma piespēli un, sitot ar kreiso kāju, no tuvas distances panāca 2:0.

Otrajā puslaikā "Riga" neapstājās, 54.minūtē Mbombo nokārtojot pirmo "hat-trick" 2020.gada Latvijas futbola virslīgas čempionātā. Piecas minūtes vēlāk "Riga" komandas svētdienas mača spožākā zvaigzne traumas dēļ bija spiests pamest laukumu.

Nedaudz vēlāk, 62.minūtē, tukumnieki vienus vārtus atguva, pie kreisā staba gaisa divcīņā uzvarot tikko uz maiņu nākušajam Raivim Vītolniekam. Laukuma saimnieki sajuta vārtu garšu un metās uz priekšu, kas "Riga" komandai atklātā spēlē ļāva vēl divas reizes iedabūt bumbu mērķī.

Vispirms 69.minūtē Tukuma komandas vārtsargs Ivans Baturina divreiz pēc kārtas atvairīja viesu raidījumu, bet trešais Šteniu Žuniora izpildījumā bija netverams. Desmit minūtes vēlāk Rožers pēc Antona Kurakina piespēles ar kreiso kāju lēcienā skaisti trieca bumbu taisnstūrī - 5:1.

Virslīgas debitante "Tukums 2000"/TSS aizvadītajā kārtā ar Jūrmalas "Spartaku" izcīnīja pirmo punktu virslīgā, viesos spēlējot 1:1. Pirms tam tika piedzīvoti pieci zaudējumi, kaut arī vismaz pirmajā kārtā tukumnieki savā laukumā mačā ar "Jelgavu" bija nopelnījuši ja ne trīs, tad vienu punktu noteikti.

Komandai svētdien nevarēja palīdzēt pussargs Dāvids Sandis Strods, kuram pēdējā spēlē nopelnītās dzeltenās kartītes dēļ šis mačs bija jāizlaiž.

Rīdzinieki izcīnījuši sešas uzvaras septiņos līdzšinējos mačos, zaudējot vien otrajā cīņā, kad izbraukumā ar 1:2 nācās piekāpties "Spartakam". Pēdējā spēlē "Riga" savā laukumā ar 2:0 pieveica "Metta" komandu.

Vēl šovakar savā starpā tiksies "Metta" un RFS komandas, maču tiešraidē translējot kanālam "Best4Sport TV".

Šodien vēju pilsētā paredzētā spēle "Liepāja" - Jūrmalas "Spartaks" ir pārcelta, kūrortpilsētas vienības administrācijā konstatēti trīs Covid-19 inficēšanās gadījumi. Lai gan visiem spēlētājiem analīžu rezultāti bija negatīvi, piesardzības nolūkā duelis pārcelts uz šobrīd nenoteiktu laiku.

Virslīgas līderpozīcijās ar 18 punktiem sešās spēlēs RFS, bet otrā ar tikpat punktiem septiņās cīņās ir "Riga". Ar desmit punktiem seko "Ventspils", deviņi punkti ir "Jelgavai", astoņi - Jūrmalas "Spartakam" un "Valmierai", bet pa sešiem punktiem iekrājušas "Liepāja", "Daugavpils" un "Metta" komandas. "Tukums 2000"/TSS septiņos dueļos tikusi pie punkta.

Jau ziņots, ka Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde, ņemot vērā situāciju Latvijā saistībā ar Covid-19 izplatības ierobežošanu, pieņēma lēmumu no 1.jūlija atcelt ierobežojumu skatītājiem pašmāju futbola sacensībās atrasties tribīnēs.

Tomēr četru personu divos klubos saslimšana ar Covid-19 noveda pie LFF 11.jūlijā pieņemtā lēmuma par izmaiņām spēļu apmeklēšanas noteikumos, ierobežojot skatītāju skaitu turpmākajās virslīgas spēlēs.

Kopš svētdienas spēlēm skatītāji drīkstēs aizpildīt ne vairāk kā 30% no kopējās sēdvietu ietilpības stadiona teritorijā, tajā pašā laikā nosakot maksimālo cilvēku skaitu stadiona teritorijā - 250 cilvēki (bez tiešajiem spēles dalībniekiem).

Dalību Eirokausos nodrošina pirmo trīs vietu ieguvējas, kā arī vēl viena ceļazīme tiek izspēlēta Latvijas kausa izcīņā (ja kausa ieguvēja ir kāda no komandām, kas ieņem vietu labāko trijniekā virslīgā, tad ceturto Eirokausu ceļazīmi iegūs čempionāta ceturtās vietas īpašniece, kā tas pērn veiksmīgi izdevās valmieriešiem).

Šajā sezonā virslīgā startē desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

"Optibet" futbola virslīgas sezonai bija jāsākas 13.martā, bet dienu iepriekš tika paziņots, ka Latvijā ieviesīs ārkārtas situāciju. Vēl 12.martā tika pieļauts scenārijs, ka turnīra pirmās spēles tiks aizvadītas pie tukšām tribīnēm, bet situācija strauji mainījās, un nākamās dienas rītā virslīgas čempionāta sākums tika atcelts.

Trīs mēnešu piespiedu pauzes dēļ šosezon četru plānoto apļu vietā tiks aizvadīti trīs.

Jau otro sezonu turnīra ģenerālsponsors ir uzņēmumu grupa "Optibet".

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu