Pļaviņš/Točs triumfē turnīrā Igaunijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mārtiņš Pļaviņš
Mārtiņš Pļaviņš Foto: Vadims Morozovs

Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs svētdien Pērnavā izcīnīja uzvaru Igaunijas "Grand Prix" sērijas posmā.

Sākotnēji bija paredzēts, ka turnīrs norisināsies divas dienas, tomēr sestdien Pērnavu piemeklēja pamatīga vētra, un šādos laikapstākļos nebija iespējams aizvadīt turnīru. Svētdiena apstākļi uzlabojās, un spēles varēja notikt, bet tika nolemts, ka vienā setā uzvarai būs nepieciešami 15, nevis 21 punkts.

Pamatturnīrā katrā dzimuma grupā piedalījās pa 16 duetiem, kas bija sadalīti četrās apakšgrupās pa četriem pāriem katrā. Ceturtdaļfinālā uzreiz iekļuva grupu uzvarētāji, bet otrās un trešās vietas ieguvēji sadalīja vēl četras ceļazīmes uz labāko astotnieku.

Pļaviņš/Točs uzvarēja apakšgrupā un ceturtdaļfinālā ar 2-1 pārspēja Timo Lehmusu/Dmitriju Korotkovu. Tāpat ceturtdaļfinālu pārvarēja Arnis Reliņš/Ardis Daniels Bedrītis, kuri ar 2-0 guva virsroku pār Ēriku Kaisu/Rasmusu Meiusu.

Pusfinālā spēkojās abi Latvijas dueti, taču pārsteigums izpalika, un ar 2-0 uzvarēja Pļaviņs/Točs. Tāpat Latvijas vadošais pāris nedeva iespējas pretiniekiem finālā, ar 2-0 pārspējot Martu Tīsāru/Karli Alliku.

Bronzas duelī Reliņš/Bedrītis ar 2-1 apspēlēja lietuviešus Artūru Vasiļjevu/Robertu Juhņeviču.

Sieviešu turnīrā no latvietēm ceturtdaļfinālu sasniedza Kristīne Briede/Krista Paegle un Marta Ozoliņa/Luīze Skrastiņa. Labāko četriniekā iekļuva Briede/Paegle, kuras pusfinālā piekāpās Nīderlandes un Somijas duetam Helēnei Hollasai/Līsai Sometsai, bet bronzas duelī uzveica lietuvietes Ievu Vasiļuskaiti/Danielu Kvedaraiti.

Jūnija beigās turnīrā Tallinā uzvaras svinēja Pļaviņš/Točs un Varvara Brailko/Anete Namiķe. 

Pagājušajā nedēļā Ventspilī tika atklāta Latvijas pludmales volejbola sezona, kuras pirmajā posmā uzvaras laurus plūca Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka. Nākamajā nedēļas nogalē notiks posms Jūrmalā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu