"Vai mēs varam salu pārdot?" Tramps apsvēris ideju par viesuļvētrā cietušā Puertoriko pārdošanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Donalds Tramps Puertoriko pēc postošās viesuļvētras.
Donalds Tramps Puertoriko pēc postošās viesuļvētras. Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidents Donalds Tramps pēc postošās viesuļvētras "Marija" 2017. gadā apsvēris ideju pārdot Puertoriko, intervijā ASV laikrakstam "The New York Times" pavēstījusi kādreizējā Iekšzemes drošības ministres pienākumu izpildītāja Elaina Djūka.

Prezidenta sākotnējās idejas Puertoriko jautājumā bija vairāk uzņēmējam, nevis valstsvīram raksturīgas, izteicās Djūka, kas Iekšzemes drošības ministres pienākumus pildīja laikā, kad Puertoriko skāra postošā viesuļvētra. 

"Vai mēs varam nodot ārpakalpojumā elektroapgādi? Vai mēs varam salu pārdot? Atbrīvoties no aktīva?" viesuļvētras postījumu kontekstā par Puertoriko jautājis Tramps. 

Djūka gan uzsvēra, ka doma par Puertoriko pārdošanu pēc Trampa idejas nav tikusi nopietni apsvērta, vēsta ASV raidsabiedrība CNN. 

Viesuļvētras "Marija" Puertoriko skāra 2017. gada septembrī. Tiek uzskatīts, ka Puertoriko vētra nogalināja gandrīz 3000 cilvēkus un nodarīja postījumus 100 miljardu ASV dolāru apmērā. 

Tramps iepriekš vairākkārt noraidījis viņa administrācijai adresētos pārmetumus par nepietiekamo atbalstu viesuļvētras nodarīto postījumu likvidēšanai. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu