Pēc dzīvesvietas zaudēšanas vīrietis Ķīnā tīšām izraisa autobusa avāriju, nogalinot 21 cilvēku (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Šoferis Ķīnā tīšām ar pasažieru pilnu autobusu iebraucis ūdens rezervuārā dažas stundas pēc tam, kad uzzinājis, ka nojaukta viņa māja, pirmdien, 13. jūlijā, paziņojusi vietēja policija, vēsta CNN.

21 cilvēks gāja boja un vēl 15 tika ievainoti 7. jūlijā, kad autobuss šķērsoja piecas joslas, izlauza aizsargbarjeru un daļēji nogrima.

Avārijas brīdī autobusā atradās 12 studenti, no kuriem pieci gāja bojā, paziņojis valsts medijs. Daži no viņiem bija ceļā uz iestājeksāmeniem. Bojāgājušo vidū bija arī pats šoferis, kura uzvārds bija Žangs.

"Žangs bija neapmierināts ar savu dzīvi un to, ka nojauca īres namu, kurā viņš dzīvoja. Lai tiktu pamanīts, viņš veica ekstremālas kriminālas darbības," sacīts policijas paziņojumā.

Žanga maiņa parasti sākās pusdienlaikā, bet 7. jūlijā viņš kādam citam šoferim palūdzis, vai var sākt darbu ātrāk, pavēstīja policija.

Neilgi pirms 9 rītā viņš nopirka pudeli baidžu - stripru alkoholosku dzērienu - un pārlēja to plastmasas traukā.

Neilgi pirms avārijas Žangs savai draudzenei lietotnē "WeChat" nosūtīja balss ziņu, kurā pauda "no pasaules nogurušas" izjūtas, sacīja policijā.

Neilgi pirms autobusa iestūrēšanas ūdenī, Žangs redzēts dzeram no plastmasas pudeles. Netālu no avārijas vietas atrasti vismaz 200 mililitri baidžu.

Valsts kontrolētais medijs "China Daily" vēstīja, ka Žangam piešķirts īres miteklis, kad viņš strādāja dīzeļdzinēju rūpnīcā. Pēc policijas sacītā, vīrietis tajā kādu laiku nebija dzīvojis.

Žangs zinājis, ka ēku paredzēts nojaukt "rekonstrukcijas projekta" ietvaros, rakstīja "China Daily". Viņš pieteicies kompensācijai un jaunai dzīvesvietai, bet, kaut gan Žangam piedāvāti aptuveni 10 000 dolāri par mājas zaudēšanu, viņš tos nav izņēmis. Jaunas dzīvesvietas pieteikums ticis noraidīts.

Avārijas dienā Žangs uzzinājis, ka ēka nojaukta un tādējādi viņš kļuvis par bezpajumtnieku.

Piespiedu ēku nojaukšana, lai nodrošinātu vietu jauniem projektiem, Ķīnā ir izplatīta, it īpaši mazāk attīstītos rajonos. Šo projektu dēļ kādreizējie iemītnieki nereti paliek bez pajumtes un nav spējīgi samaksāt par dārgajiem jaunajiem projektiem.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu