Morozovs: Rīgas "Dinamo" finansiālās problēmas ir praktiski atrisinātas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo" hokejisti
Rīgas "Dinamo" hokejisti Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Rīgas "Dinamo" komandas finansiālās problēmas ir praktiski atrisinātas, intervijā līgas mājaslapā norādījis Kontinentālās hokeja līgas (KHL) prezidents Aleksejs Morozovs.

Plašsaziņas līdzekļos izskanējusi informācija, ka vairākiem KHL klubiem ir finansiālas problēmas.

"Ar grūtībām saskārušies teju visi. KHL klubi nav izņēmums. Daži bija spiesti operatīvi samazināt izmaksas," sacīja Morozovs.

KHL prezidents gan apstiprināja, ka šobrīd visiem klubiem ir pietiekams finansējums, lai sasniegtu "algu grīdu" un varētu piedalīties nākamās sezonas čempionātā.

"Izmaksu samazināšana ir saistīta ar citām darbībām - piemēram, līgumu pārskatīšanu. Klubiem ir jāsabalansē savs budžets," teica Morozovs.

KHL prezidents norādīja, ka finansiālas problēmas esot Habarovskas "Amur", Maskavas apgabala Podoļskas "Vitjaz", kā arī Minskas "Dinamo" un Rīgas "Dinamo".

"Problēmas ir Minskas un Rīgas "Dinamo", "Vitjaz" un "Amur". Abi "Dinamo" šobrīd praktiski tās ir atrisinājuši."

Vaicāts, vai ir klubi, kas palikuši parādā hokejistiem par pagājušo sezonu. KHL prezidents apstiprināja, ka pieci klubi nav izpildījuši saistības.

"Jā, diemžēl ir klubi, kuri nav pilnībā izpildījuši saistības par iepriekšējo sezonu. Tādi ir pieci, bet satrauc tikai divi - "Vitjaz" un "Amur". Ar "Vitjaz" ir saskaņots atmaksas grafiks, un mēs rūpīgi uzraugam." 

Morozovs norādīja, ka tuvākajā laikā tiek gaidīta "Vitjaz" parādu nokārtošana, savukārt situācija ar "Amur" ir sarežģītāka.

"Informāciju par parādiem mēs apspriedīsim tuvākajā direktoru padomē, un tur tiks pieņemts lēmums par klubu pielaišanu vai nepielaišanu čempionātam."

KHL nākamās sezonas sākums paredzēts 2. septembrī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu