Kuldīdznieki satraukti par ļaužu vieglprātību, šķērsojot Ventas rumbu (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ventas rumba.
Ventas rumba. Foto: Mārtiņš Plūme/LETA

Lai atpūta nepārvērstos par nelaimi, Kuldīgas glābēji spiesti celt trauksmi un aicināt pieaugušos būt atbildīgākiem, kuri kopā ar saviem bērniem nolemj šķērsot Ventas rumbu. Arī līdzās esošajā Zilā karoga pludmalē glābēju palīdzība bijusi nepieciešama četriem cilvēkiem, vēstī LTV raidījums "Panorāma".

Kādā novērošanas kameru video vīrietis ar trim maziem bērniem šķērso rumbu, viens no bērniem iekrīt ūdenī, kādā citā video bērns ir uz vīrieša pleciem, vēl kādā - tiek nests klēpī.

Rumbu pāriet ir atļauts, tomēr pieaugušajiem būtu jāapzinās bīstamība un jāizvērtē, vai tiešām šai ekstrēmajā gājienā būtu jāņem līdzi mazs bērns, kurš acumirklī tiks ierauts straumē un atsitīsies pret akmeņiem, ja pieaugušais paslīdēs un kritīs.

Glābēji, kuru pamatuzdevums ir uzraudzīt notiekošo līdzās esošajā Zilā karoga pludmalē, atzīst, ka var tikai aizrādīt neapdomīgajiem atpūtniekiem un brīdināt par bīstamību. 

"Akmeņi ir slideni. Uz tiem var pakrist, var aiziet pa straumi uz leju, straume ir ļoti ātra. Bail skatīties, kad iet ar bērniem uz pleciem, neko nevaram izdarīt, kad ir otrā pusē. Ir daudzi, kas vienkārši ignorē," raidījumam pastāstīja glābēja Zane Zvirbule.

LTV sastaptie atpūtnieki atzina, ka viņiem gājiens pāri rumbai šķiet aizraujošs.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu