"Es nespēju turēties pretī viņa šarmam." Sieviete pēc 12 gadiem satiek spermas donoru - savas meitas bioloģisko tēvu (3)

Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Kad ASV iedzīvotāja Džesika Šēra nolēma veidot ģimeni, sieviete nolēma nosprieda par labu mākslīgajai apaugļošanai. Pēc vairāk nekā 10 gadiem viņa nespēja iedomāties, ka kādu dienu satiks savas meitas bioloģisko tēvu un izjutīs spēcīgu pievilcību pret viņu, vēsta raidorganizācija BBC.

2005. gadā, kad pasaulē nāca Šēras meita, viņa kļuva par pirmo sev zināmo lesbiešu vecāku. "Biju dzirdējusi tikai par homoseksuāliem pāriem, kuriem bija bērni no iepriekšējām, heteroseksuālām attiecībām."

"Jau kopš brīža, kad iepazinos ar savu draudzeni, zinājām, ka kādu dienu vēlamies kļūt par vecākiem," stāstīja Džesika.

Palīdzību šajā situācijā piedāvāja Džesikas dzīvesbiedres māsas vīrs, taču sieviete nolēma atteikties no spermas donora, ko viņa pazītu.

"Par laimi mēs atklājām spermas banku, kas uz mājām piegādāja kāda anonīma donora spermu. Tiesa, likumīgi donoram bija liegts meklēt bioloģisko bērnu," savu izvēli skaidroja Džesika.

Sieviete ar savu dzīvesbiedreni izanalizēja visus iespējamos donorus un nonāca pie viena galvenā kandidāta - vidēja auguma vīrietis, kurš studējis literatūru, viņam patika sports un bija lokaini mati. 

"Donors savi raksturoja kā universālu cilvēku - rakstnieks, mūziķis un taksometra šoferis," atminējās Džesika.

Par donoru pieejamā informācija nebija plaša, taču pilnā veselības vēsture sievietēm radīja sajūtas, ka viņas par vīrieti zina daudz. 

"Viņš nešķita parasts puisis," skaidroja sieviete.

"Sevis apaugļošana mājas apstākļos bija ļoti interesanta. Sperma tika piegādāta mazā tūbiņā, tālāk to sasilda un iepilda nelielā šļircē. Atsalušie spermatozoīdi dzīvo tikai vienu dienu - ja neviens nenokļūs olšūnā, tad process būs izgāzies," stāstīja Džesika.

Kad grūtniecība tika apstiprināta, abas bija ļoti priecīgas par gaidāmo ģimenes pieaugumu.

"Mēs nekad nedomājām, ka mums radīsies iespēja dzīvē satikties ar donoru. Mana sieva bija naidīgi noskaņota par domu, ka tas varētu notikt," atminējās Džesika.

"Kad piedzima Alise, viņa bija perfekta. Visas domas par bioloģisko tēvu pazuda un nolēmām, ka par meitu kārtīgi rūpēsimies," skaidroja Džesika.

Kad Alisei bija 18 mēneši, pāris nolēma par ģimenes pieaugumu. Sievietes izvēlējās to pašu donoru. Šoreiz Džesikas sieva palika stāvoklī.

Negaidīts pavērsiens satricina Džesikas dzīvi

Ģimenes dzīvē notika krasas pārmaiņas - kad Alisei bija trīs, bet otrai meitai viens gads, Džesikas sieva nolēma pārtraukt attiecības. 

"Īsta iemesla, kāpēc tā notika, viņai nebija. Mēs nesastrīdējāmies, tāpēc biju satriekta par šādu notikumu pavērsienu. Viņa neko nepaskaidroja un nevēlējās par to runāt," atminējās sieviete.

Vairākus gadus abas meitenes piecas dienas nedēļā pavadīja pie Džesikas, līdz kādu dienu bijusī dzīvesbiedrene nobloķēja Alises numuru un atteicās atdot jaunāko meitu.

Māsas līdz šai dienai dzīvo katra pie savas mātes.

DNS tests

Kad Alise jau bija paaugusies, meiteni sāka interesēt viņas ģimenes saknes. Vienos Ziemassvētkos viņa vēlējās veikt DNS testu, lai uzzinātu, kāda ir viņas ģenētiskā uzbūve.

Rezultāti atnāca pēc diviem mēnešiem. "Pirmais, ko ieraudzīju - 50% gēnu sakrita ar tēvu, kuru sauca Ārons Longs. 25% - ar Alises pusbrāli Braisu Galo."

"Pirmais, ko darīju - internetā atradu visu pieejamo informāciju par Āronu. Pasaulē protams bija daudz Āronu Longu, taču sapratu, ka man jāmeklē profesionāli sociālo tīklu konti."

"Pēc vairāku dienu ilgas meklēšanas mums izdevās atrast nepieciešamo informāciju par Āronu. Kādā no sociālajiem tīkliem atradu viņa profilu un bildes," stāstīja Džesika.

"Sveiks, Āron! Man ir divas meitas, kurām DNS sakrīt ar tavējo. Ja vēlies apmainīties ar ģimenes bildēm, tad mēs piekrītam," pirmajā vēstulē vīrietim rakstīja Džesika.

Ārons atbildēja nekavējoties un vaicāja, vai sieviete vēlas uzzināt vēl kaut ko par viņu. Tā aizsākās abu draudzība - viņi kļuva par draugiem sociālajos tīklos, kur dalījās savos dzīvesstāstos.

"Es sazinājos arī ar Braisu, kurš tikko bija absolvējis koledžu. Viņš pastāstīja, ka līdzīgā veidā iepazinies ar savu pusmāsu Mediju," sacīja Džesika. Viņa arī uzzinājusi, ka Āronam kopā ir seši bērni, taču lēsts, ka vīrieša patiesais atvašu skaits varētu būt 67.

Pēc vairākiem mēnešiem Braiss un Medija nolēma apciemot Āronu Sietlā. "Viņi aicināja līdzi arī Alisi un mani. Protams, ka mēs piekritām."

Satikšanās ar bioloģisko tēvu

Par godu tam Ārons sarīkoja lielu ballīti - viņš bija uzaicinājis draugus no vidusskolas un pamatskolas, kā arī savas bijušās draudzenes, kurām bija jaunas ģimenes. 

"Mēs apmeklējām skulptūru dārzu, spēlējām dažādas spēles un devāmies uz mūzikas festivālu," stāstīja sieviete.

"Kad bijām kopīgā atvaļinājumā, Ārons sāka ar mani flirtēt, taču es jau biju attiecībās. Es apzinājos, ka viņš ir svarīgs manam bērnam, tāpēc nevēlējos to sabojāt," stāstīja Džesika.

Pēc kāda laika Džesikas attiecības izjuka un sieviete sāka domāt, vai tiešām viņas bērnu cilvēks varētu kļūt arī par viņas mīļoto.

"Ārona labsirdība un viņa labās attiecības ar bijušajām draudzenēm lika man pieņemt lēmumu - jādod iespēja," norādīja Džesika.

2017. gadā Džesika un Alise pārvācās uz Sietlu, lai dzīvotu kopā ar Āronu, Mediju un Braisu. 

"Es nespēju turēties pretī Ārona šarmam, ko viņš izstaroja. Tas ir kaut kas prātam nepatverams, tāpēc nolēmām kļūt par pāri," stāstīja Džesika.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu