Ēst, lai iedegtu - tas nav mīts! Augļi un dārzeņi, kas palīdzēs izcilam iedegumam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Skaists iedegums ir viens no vasaras lielākajiem "bonusiem" - tiesa, tā izveidošanai un uzturēšanai ir nepieciešama ne tikai apdomīga un pārdomāta uzturēšanās saulē un laba kosmētika, bet arī atbilstošs uzturs, vēsta portāls "Good house".

Iedegums parādās, kad ultravioletā starojuma ietekmē ādas slāņos uzkrājas īpašs pigments - melanīns. No tā, cik ātri šis pigments tiek saražots, kā tas izplatās ādā, ir atkarīgs tas, cik ātri iedegums tiek "uzņemts" un cik ilgi tas saglabājas.

Tomēr sauļošanās procesu var atvieglot - ja tu lieto vitamīnus, kas veicina melanīna ražošanu. Arī augļi un dārzeņi var palīdzēt veicināt skaista iedeguma veicināšanu un ilgāku tā saglabāšanu. Bet vissvarīgākais, kas būtu jāatceras visiem iedeguma cienītājiem - nekādā gadījumā nevajadzētu novārtā atstāt sauļošanās līdzekļus, kas aizsargā ādu!

Burkāni

Ja tu cītīgi ēd burkānus, āda iegūs jauku nokrāsu pat ziemā: beta karotīns, dabīgais antioksidants, ar kuru šis dārzenis ir bagāts, veicina melanīna ražošanu gandrīz jebkurā gadalaikā.

Arbūzs

Šis ir visīstākais pludmales sezonas auglis, jo palīdz uzturēt mitruma līdzsvaru, atjaunot kāliju (kas tiek izskalots no ķermeņa, kad svīstam), aizsargā ādu no ultravioletā starojuma. Turklāt arbūzā ir daudz beta karotīna, kas veicina melanīna izstrādi.

Melone

Ja vēlies, lai tavs iedegums būtu izteiktāks un tumšāks, ēd meloni: 300 gramu dienā, un tev būs šokolādes nokrāsa. Un B vitamīni, kā arī PP, C, kālijs un dzelzs, kuru arī melonē ir daudz, palīdzēs uzturēt veselību.

Vīnogas

Vīnogas nav "atbildīgas" par melanīna ražošanu, bet tajās ir svarīgas vielas, kas palīdz ādas šūnām cīnīties ar bojājumiem, tostarp ultravioleto staru kaitējumu. Sarkanās vīnogas ir īpaši noderīgas: to mizā un sulā ir īpaši daudz antioksidantu.

Tomāti

Tomāti ir ļoti noderīgi sieviešu skaistumam. Tajos ir daudz dabīgā kolagēna, kas rūpējas par ādas svaigumu un elastību, un likopēns, kas darbojas kā profilaktiskais līdzeklis pret ādas vēzi. Protams, nevajadzētu paļauties tikai uz tomātiem un atteikties no aizsargkrēma, bet glāze tomātu sulas dienā neskādēs.

Aprikozes

Šos aromātiskos augļus vajadzētu baudīt tiem, kas vēlas ātrāk nosauļoties: tie paātrina melanīna veidošanos. Aprikozes arī palīdz aizsargāt ādu no bojājumiem un izlīdzina ultravioletā starojuma negatīvo iedarbību.

Persiki

Šie aprikožu "radinieki" ne tikai palīdz ātri un skaisti nosauļoties, bet arī pasargā ādu no saules apdegumiem: vitamīni un minerālvielas, kas šajos augļos ir lielā daudzumā, rūpējas par ādas veselīgumu un labsajūtu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu