Maskavā aizturēti 142 protestanti pret Krievijas konstitūcijas grozījumiem. Starp aizturētajiem arī Maskavas pilsētas domes deputāte (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Policija Maskavā ir aizturējusi vairāk nekā 140 cilvēkus pēc Kremļa kritiķu trešdien rīkotiem protestiem pret Krievijas konstitūcijas grozījumiem, kas ļaus prezidentam Vladimiram Putinam kandidēt vēl uz diviem termiņiem valsts galvas amatā un palikt pie varas līdz 2036.gadam, paziņoja organizācija "OVD-Info".

"OVD-Info", kas apkopo informāciju par politiskos protestos aizturētajiem, informēja, ka trešdienas vakarā tika aizturēti 142 cilvēki. 

Starp aizturētajiem bija Maskavas pilsētas domes deputāte Jūlija Gaļamina, kas bija rīkojusi kampaņu pret konstitūcijas grozījumiem, un viņas meita. Deputāte par šo aizturēšanu pavēstīja sociālajā tīklā "Facebook".

Gaļamina ar sabiedrotajiem trešdien pulcējās Puškina laukumā Maskavas centrā, lai vāktu parakstus pret konstitūcijas grozījumiem to apstrīdēšanai tiesā. Viņa vēlāk tviterī paziņoja, ka ir savākti 5000 parakstu un ka "tas ir izcils rezultāts".

Uz protesta akciju ieradās arī organizācijas "Pussy Riot" aktīviste Marija Aļohina, kas nosauca tautas nobalsošanā pieņemtos konstitūcijas grozījumus par "konstitucionālu apvērsumu".

Liela grupa gados jaunu aktīvistu vēlāk nošķīrās no šīs protesta akcijas un devās gājienā pa Maskavas centra ielām, līdz daudzi no viņiem tika brutāli aizturēti. Gaļamina tika aizturēta Puškina laukumā pēc parakstu vākšanas beigām.

Līdzīgā protesta akcijā Sanktpēterburgā sapulcējās līdz vienam tūkstotim cilvēku.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu