Merzļikins: Pat ja spiediens būs smags, es zinu, kas man jādara

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Elvis Merzļikins ir gatavs psiholoģiskam spiedienam un kļūt par Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Kolumbusas "Blue Jackets" pirmo izvēli vārtos. 

"Blue Jackets" sezonas turpinājumā spēkosies ar Toronto "Maple Leafs", sērijā līdz vienas komandas trim uzvarām sacenšoties par ceļazīmi uz Stenlija kausa izcīņas turnīru.

Pirmā spēle paredzēta 2. augustā plkst. 23.00 pēc Latvijas laika.

"Pat ja spiediens būs smags, es zinu, kas man jādara, lai ar to tiktu galā," NHL mājas lapā citēts Latvijas izlases vārtsargs. "Nemēģinu izdarīt spiedienu uz sevi, jo tas man būs kaut kas jauns. Tas ir kaut kas tāds, kas man ir jāatklāj un jāsadzīvo ar to un jāskatās, kas no tā sanāks."

Merzļikins un viņa konkurents "Blue Jackets" vārtos soms Jonass Korpisalo aizvadīja teicamu sezonu līdz regulārais čempionāts tika pārtraukts. Nesen komandas galvenais treneris Džons Tortorella atzina, ka viņš nav izlēmis, kurš no vārtsargiem sāks sēriju pret "Maple Leafs". 

26 gadus vecais Merzļikins piedalījies 33 mačos, palīdzējis izcīnīt 13 uzvaras, atvairījis 92,3% pretinieku metienu, vidēji ielaidis 2,35 vārtus un aizvadījis piecus "sausos" mačus.

Merzļikins ir starp Top 5 labākajiem NHL vārtsargiem šīs sezonas statistikas ailītēs trīs svarīgos rādītājos - atvairīto metienu %, vidēji ielaistie vārti un "sausās" spēles.

"Viņi abi bija mūsu komandas mugurkauls," runājot par Kolumbusas vārtsargiem, teica Tortorella. "Katrs no viņiem sezonas laikā bija liela daļa no mūsu komandas. Ir aizraujoši to redzēt un tāpēc es nevaru pateikt, kurš no viņiem sāks sēriju pret Toronto. Viņi abi to ir pelnījuši."

"Šobrīd, manuprāt, būtu jāmet monēta," norādīja Tortorella. 

26 gadus vecais Korpisalo šosezon piedalījies 37 mačos, sekmējis komandai 19 uzvaras, atvairījis 91,1% pretinieku metienu, vidēji ielaidis 2,60 vārtus un aizvadījis divas "sausās" spēles.

"Karantīnas laiks bija diezgan garlaicīgs. Centos apgūt jaunas lietas, kas attiecas uz mani pašu. Tas bija diezgan interesanti. Jā, es saderinājos un arī apprecējos. Covid-19 pandēmijas dēļ nebija īstais laiks, lai nāktu klajā ar šādu paziņojumu. Bija arī protesti. Ar paziņojumu vēlējos nedaudz nogaidīt," pastāstīja Merzļikins. 

Viņš neslēpa, ka karantīnas laikā bijis grūti uzturēt savu ideālā sportiskajā formā. 

"Vārti ir tikai vieni. Protams, spēlēt vēlos gan es, gan Korpisalo, bet pašlaik nekoncentrējos uz to, lai par katru cenu būtu pirmais vārtsargs. Koncentrējos tam, lai varētu sniegt komandai uzvaras. Mēs esam draugi un mums ir kopīgs mērķis - sniegt komandai, organizācijai uzvaras," sacīja Merzļikins. 

"Blue Jackets" treniņos piedalās arī latviešu vārtsargs Matīss Kivlenieks, kurš šosezon debitēja NHL. 23 gadus vecais hokejists piedalījies sešos mačos, atvairījis 89,8% pretinieku metienu un vidēji ielaidis 2,95 vārtus. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu