It kā bieza miza, taču tas ir mānīgi. Kā pasargāt sevi un pareizi nomazgāt arbūzu?

Ilustratīvs attēls.

FOTO: Unsplash

Lai arī varētu šķist, ka arbūza biezajai mizai nekādi netīrumi un mikrobi nevar tikt cauri, tā gluži nav, vēsta portāls "Good house".

Pirmkārt - šīs lielās ogas mēro ļoti tālu ceļu līdz nonāk mūsu virtuvēs. Arbūzi tiek daudzkārt pārkrauti no viena transportlīdzekļa citā, vesti tālu ceļu un ne vienmēr atrodas sterilākajos apstākļos.

Vasara ir gadalaiks, kad pieaug dažādas kuņģa un zarnu trakta saslimšanas un saindēšanās. Viens no iemesliem ir nepareiza augļu un ogu mazgāšana, uzglabāšana. Arī arbūzu. 

Nepietiek ar arbūza mizas noskalošanu tekošā ūdeni. Šādi iespējams noskalot tikai zemi un pielipušos gružus, bet uz arbūza mizas noteikti ir arī bīstamāki netīrumi: automašīnu izplūdes gāzu nosēdumi, iespējams, dažādi līdzekļi, kas ļauj arbūzam ilgāk būt svaigam - īsts kaitīgu savienojumu kokteilis.

Kā tas darāms pareizi?

  1. Noskalo arbūzu zem auksta, tekoša ūdens kā allaž.
  2. Tad ūdens temperatūru no aukstas pagriež uz siltu un ļauj nedaudz mizai sasilt, lai atliptu nopietnāki netīrumi.
  3. Tad paķer no garšvielu plauktiņa sodu, tīru sūklīti un kārtīgi  noberz mizu. Tā sāks "čīkstēt". 

Tagad bez bēdas varēsi arbūzu nograuzt līdz pašai mizai un nesatraukties, ka, to griežot, netīrumi iekļūs ogas mīkstajā, gardajā daļā. 

Uz augšu