Policisti Krāslavas novadā atklāj marihuānas audzētavu (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Marihuāna. Ilustratīvs attēls.
Marihuāna. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Trešdien, 16. jūlijā, Krāslavas novadā veicot operatīvus pasākumus, Latgales policisti kādā īpašumā atklāja marihuānas audzētavu, informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

Policisti iepriekš sākta kriminālprocesa izmeklēšanas gaitā veica telpu pārbaudi kādā īpašumā Krāslavas novadā. Pārbaudes laikā likumsargi konstatēja telpās ierīkotu marihuānas audzētavu. Noskaidrota arī aizdomās turamā persona.

Kopā kratīšanas rezultātā izņemti 24 marihuānas augiem līdzīgi stādi un audzēšanai nepieciešamais aprīkojums. Precīzi izņemto vielu sastāva un daudzuma noteikšanai ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Savukārt aizdomās turamajai personai, kura par cita veida likumpārkāpumiem jau bija nonākusi policijas redzeslokā, draud kriminālatbildība.

Par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu bez nolūka tās realizēt ja tās izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai ja tās izdarītas ar narkotiskajām vai psihotropajām vielām lielā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Bet par narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu