ReTV: Iedzīvotāji sašutuši par sēņu cenām. Tirgotāji uzskata - kam vajag, tas pērk (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sēnes.
Sēnes. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Iedzīvotāji sociālajos tīklos pauduši sašutumu par sēņu cenām Rīgas Centrāltirgū, kas sasniedzot pat 40 eiro kilogramā, savukārt tirgotāji norāda - cenas ir adekvātas. Tikmēr restorānu pavāri sēnes gatavi pirkt par tādu summu, kādu nosaka tirgotājs, vēsta ReTV Ziņas.

Šogad mežā sēņu esot mazāk, jo tie ir salīdzinoši sausi, norādīja sēņu lasītāji. Cēsu tirgū cena par kilogramu ir zemāka nekā Rīgā, un varot sasniegt 20 eiro, un tā esot adekvāta, tirgotāji pauda ReTV Ziņām.

"Kam vajag, tas pērk," pauda Veronika, sēņu tirgotāja no Raunas. "Ir kafejnīcas, ir cilvēki, kuriem nešķiet tas dārgi. Ir jau arī uz to mežu jāaizbrauc un ir arī tā vieta jāatrod, un citreiz visu dienu jānostaigā - tas ir arī laika patēriņš; tas nav tā, ka mūs kaut kur gaida sēnītes."

Vasarā dažādi neierastāki sēņu ēdieni parādās arī restorānu un kafejnīcu ēdienkartēs. Restorāna "Vecpuisis" šefpavārs Andris Eisaks pauda, ka cenām neesot nozīmes.

"Protams, vislabāk ir no tirgus, vai kāda, kurš tās savāc un atnes - un mēs nopērkam, bet, ja man nav, es pat esmu sūtījis no Vācijas par miljonu kilogramā," ironizēja šefpavārs. 

"Man šogad arī bija tā - teorētiski vajadzēja sākties gailenēm, bet nebija jau lietus, un man tās bija ieliktas ēdienkartē un man nācās sūtīt no Vācijas", sacīja Eisaks.

Šefpavārs arī norādīja, ka, ja sezonas sākumā cenas var šķist neadekvāti augstas, ar laiku sēnes kļūst lētākas.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu