Īlona Maska, Kanjes Vesta, Džo Baidena un citu prominentu cilvēku "Twitter" kontos ielauzušies hakeri

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
No kreisā augšējā stūra pulksteņrādītāja virzienā - Bils Geitss, Džo Baidens, Džefs Bezoss, Īlons Masks.
No kreisā augšējā stūra pulksteņrādītāja virzienā - Bils Geitss, Džo Baidens, Džefs Bezoss, Īlons Masks. Foto: AFP / Scanpix

ASV tehnoloģiju kompānijas "Apple", uzņēmēju Īlona Maska un Džefa Bezosa, kā arī vairākos citos tviterkontos trešdien, 16. jūlijā, ielauzās hakeri, kas mēģināja ar maldinošu solījumu pārliecināt cilvēkus nosūtīt viņiem kriptovalūtu bitkoinus.

Hakeru uzlauzto tviterkontu saraksts strauji pieauga, ietverot arī Džo Baidena, Baraka Obamas, "Uber", Bila Geitsa, Kimas Kardašjanas, Kanje Vesta un citu, operācijās ar bitkoiniem specializējušos firmu un daudzus citus tviterkontus.

Hakeri savos paziņojumos aicināja cilvēkus 30 minūšu laikā nosūtīt 1000 ASV dolārus bitkoinos uz viņu digitālo kontu, lai saņemtu atpakaļ divreiz lielāku summu.

Vairāku uzlaisto kontu pārstāvji, tostarp Baidena un Geitsa, apstiprināja, ka viņi nav tvītu autori.

"Tā ir krāpšana, nepiedalieties!" brīdināja kriptovalūtu biržas "Gemini" līdzdibinātājs Kamerons Vinklvoss no sava oficiālā tviterkonta.

"Šis ir tas pats uzbrukums/pārņemšana, ko pieredz citi ievērojamākie kriptovalūtu tviterkonti. Esiet modri!"

Viņa dvīņubrālis un "Gemini" līdzdibinātājs Tailers Vinklvoss brīdināja, ka starp uzlauztajiem kontiem ir šīs biržas lietotais tviterkonts @gemini.

Tviterī ievietoti komentāri un paziņojumi liecināja, ka uz hakeru digitālo kontu var būt nosūtīti tūkstošiem dolāru bitkoinos.

"Twitter" paziņoja, ka skartie konti pašlaik ir bloķēti un to īpašniekiem tiks atgriezta piekļuve, kad uzņēmums būs pārliecinājies, ka to darīt ir droši. Visi krāpnieciskie tvīti ir dzēsti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu