Pagājušajā diennaktī reģistrēti seši jauni Covid-19 gadījumi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: pexels.com

Pēdējā diennaktī veikti 2189 Covid-19 testi, reģistrēti 6 jauni saslimšanas gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Latvijā kopā veikti 177 885 izmeklējumi, saslimušas 1185 personas un 1022 izveseļojušās, 31 mirusi.

Pēdējās diennakts laikā stacionēts viens pacients ar Covid-19 (kopā stacionāros ārstējas 2 pacienti: visi pacienti ar vidēji smagu slimības gaitu). Kopā no stacionāra izrakstīti 187 pacienti.

Šobrīd SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka 3 saslimušie bijuši kontaktā ar saslimušo, 1 atgriezies no ārzemēm. Ar 2 personām uzsākta saziņa, tiks precizēta papildus informācija.

Jau vēstīts, ka katrs trešais vai ceturtais ar Covid-19 inficēšanās gadījums ir saistīts ar saslimšanu ārzemēs, preses konferencē žurnālistiem sacīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Viņš uzsvēra, ka situācija pasaulē ar katru dienu pasliktinās un teju mēnesi saslimstība ar Covid-19 ir augstā līmenī, savukārt saslimstība Eiropas Savienības valstīs nedz pieaug, nedz arī nesamazinās.

SPKC pārstāvis uzsvēra, ka, analizējot jaunākos datus, izmeklējumu skaits nesamazinās - katru dienu Latvijā tiek pārbaudīti vidēji 1500 cilvēki. Tāpat inficēšanās sabiedrībā tiek kontrolēta, situācija patlaban ir stabila un ticami, ka tuvākajās dienās varēs novērt Covid-19 inficēto skaitu samazināšanos.

Viņš aicināja cilvēkus izvairīties no saskarsmes ar tiem, kas atgriezušies no infekcijas skartajām valstīm, kur saslimušo skaits ir lielāks nekā Latvijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu