Vaira Vīķe-Freiberga ar vīru Imantu atklāj, kas ir abu 60 gadus ilgās laulības pamatā (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

16. jūlijā aprit 60 gadu, kopš tautā iemīlotā eksprezidente Vaira Vīķe - Freiberga Kanādā mija laulību gredzenus ar datorzinātnieku Imantu Freibergu. Kopā būšanas gada skaitlis ir ievērības cienīgs, lai ieklausītos abu atziņās par to, kam jābūt patiesu jūtu pamatā. 

Vairas un Imanta atziņas par attiecībām un kopdzīvi no intervijas žurnālā "Ieva":

*Imants: Man arī liekas, mums sakrita vibrācijas. Es nezinu, vai jūs tādām ticat, bet katram cilvēkam ir sava aura un vibrācija;

*Vaira: Svarīga arī smarža, kāda piemīt attiecīgajam cilvēkam. Tai jāpatīk. To izjutu ar vienu no puišiem, kas mani bildināja, - mēs ļoti labi sapratāmies, bet fiziski man nebija sajūtas, ka blakus viņam jūtos ērti un labi. Vibrācijas nesakrita.

Runājot par Imantu - starp mums noteikti bija ķīmiskā saderība.

*Imants: Cerēšanās laiks jau vienmēr ir skaists, bet pēc kāzām sākas reālā dzīve... Katram savi paradumi, jāpielāgojas.

*Vaira: Jā, tā ir taisnība. Smejamies, ka bijām kā oļi. Saliek kopā kantainus, un tikai ar laiku tie kļūst apaļi.

Veiksmīga laulība var būt tikai tad, ja visu laiku notiek pielāgošanās. Ja abi laulības jēgu ņēmuši nopietni un piestrādājuši, lai abu partnerība varētu turpināties. Labā griba un pozitīvas jūtas pret otru ir galvenais. Galvenais -vai es ar šo cilvēku jūtos labi un vēlos palikt kopā.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aiga Rēdmane, photographer (@aigaredmane) on

*Vaira: Mūsu paaudzei solījums tomēr bija un ir ļoti svarīgs. Ja tu esi ko solījis, uzņēmies saistības, tad pildi tās. Tikko Youtube redzēju spāņu psihologu, kurš teica - mīlestībai nemaz tik vienkārši nevar pavēlēt, to ietekmēt.

Bet cieņa vienam pret otru un tas, ka otru uzklausi, ir attiecību pamats. Jo patiesībā jau mīlestība ir grūti definējama.

*Imants: Aizraušanās... Bet laulības jubilejās solījāmies turpināt kopā dzīvot tikai uz vēl vienu gadu. Tā pagāja gads pēc gada.

*Vaira: Svarīgi arī piedzīvojumi, kas bijuši kopīgi. Un, protams, svarīgi bērni. Svarīgi, lai viņiem ir abi vecāki. 

 *Vaira: Bija tādi vīrieši, kas atturēja sievu no karjeras. Par laimi, Imants man nekad neko nav liedzis. Un labi, ka tā, jo es to nebūtu pacietusi.

*Imants: Es šim cilvēkam atbildēju -nesaprotu, par ko tu runā. Mana sieva ir brīnišķīgs cilvēks, un es ar viņas panākumiem lepojos.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Edijs Palens (@edijsfotolv) on

Ko jūs viens otrā vērtējat visaugstāk?

*Vaira: Imants ir labs cilvēks, kas nevienam nekad nav ļaunu ne vēlējis, ne darījis. Man tas ir ļoti svarīgi. Mēs smejamies par tiem pašiem jokiem un mīlam to pašu mūziku.

*Imants: Vaira man ir... (mirkli klusē) viss.

Vairāk emocionāli sirsnīgo interviju lasi šīs nedēļas žurnālā "Ieva".

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu