Pasaulslavenā seriāla "Černobiļa" radītāji skaidro, kādēļ lūguši aktierus spēlēt bez krievu akcenta

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Dažiem skatītājiem radās jautājums, kāpēc tik precīzi atainotie notikumi netiek risināti starp krievvalodīgajiem vai vismaz cilvēkiem ar akcentu. Seriāla "Černnobiļa" veidotāji sniedz atbildi uz šo jautājumu. 

"Černobiļas" veidotāji, režisors Johans Rangs un scenārists Kreigs Mazins, atbildēja, kāpēc viņi lūdza aktierus nespēlēt ar krievu akcentu: "Izmantoti akcenti filmās ir neticami un muļķīgi. Jautājums nav - darīt to vai nē, jo atbilde ir pavisam vienkārša - ja to darīs, tas būs muļķīgi un amizanti. Kāpēc mums vajadzētu pieņemt, ka varoņi ir vairāk krievi, ja viņi nerunā labi angliski? Tā nevar būt. Skatītājiem šis lēmums patika, nebija nevienas sūdzības. Un krievvalodīgos arī tas pilnībā apmierināja."

Šai pieejai gan bija daži izņēmumi. Gluži pretēji, seriāla veidotāji ieteica aktierim Stellanam Skarsgardam pastiprināt viņa akcentu. "Mēs vēlējāmies, lai aktieri izmanto dabas doto akcentu. Svarīgi izdarīt tā, lai tas nešķiet mākslīgs. Bet Skarsgarda zviedru valoda angliski izklausījās vairāk amerikāņu, nevis britu valodā. Tāpēc mēs likām viņam izlikties, ka viņš runā slikti angliski, tā ka viņam bija drīzāk zviedru, nevis amerikāņu akcents," piebilst filmas veidotāji. 

Tāpēc mums filmā ir cilvēki, kas izklausās kā dāņi un zviedri, un ir arī briti un īri. Rezultāts ir multikulturālisms, kas arī bija sastopams Padomju Savienībā," stāsta filmas veidotāji. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu