Latvijas volejbolisti draudzības spēlēs augusta sākumā tiksies ar Igauniju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas volejbola izlase
Latvijas volejbola izlase Foto: Latvijas Volejbola federācija

Latvijas volejbolisti pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra septembra sākumā Kiprā draudzības spēlēs augusta sākumā viesos tiksies ar Igaunijas valstsvienību, sarunā ar LETA piektdien apstiprināja Latvijas nacionālo izlašu koordinators Arturs Vitkovskis.

Igaunijas speciālista Avo Kēla vadītā Latvijas vīriešu izlase turpina gatavošanos Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, kas no 30.augusta līdz 6.septembrim notiks Kipras galvaspilsētā Nikozijā.

Pirms divu apļu turnīra tiks aizvadītas vairākas pārbaudes spēles, Igaunijā aizvadot trīs cīņas no 6. līdz 8.augustam.

"Jau jūnija sākumā, nezinot Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) galavārdu par to, kad notiks Eiropas meistarsacīkšu kvalifikācijas turnīrs mūsu grupā, ar Igaunijas Volejbola federāciju uzsākām sarunas par draudzības spēļu organizēšanu," stāsta Vitkovskis.

"5.augustā izbraucam uz Tartu, 6.augustā dodamies uz spēli citā Igaunijas pilsētiņā Veru un pēc tam atgriežamies Tartu," par plāniem vizītes laikā stāsta Latvijas nacionālo izlašu koordinators.

"7.augustā Tartu aizvadīsim neoficiālu cīņu ar igauņiem, bet 8.augustā turpat, Tartu Universitātes jaunajā zālē, notiks oficiāla tikšanās," saka Vitkovskis.

Igaunijas puse plāno spēli rādīt kādā no interneta platformām. Tāpat Latvijas puse cer spēles translēt kādā no mediju platformām.

Tiem, kas gribēs spēles vērot klātienē, jāņem vērā, ka biļetes jāiegādājas laicīgi, jo Covid-19 pandēmijas apstākļos vietu skaits būs ierobežots. Veru hallē tās būs tikai 200, bet Tartu - 1000 vietas.

"Domāju, ka arī Igaunijas līdzjutēji gribēs redzēt savu izlasi klātienē, jo līdz spēlēm ar Latviju tas vēl nebūs noticis," skaidro Vitkovskis.

Sākotnēji kvalifikācijas turnīrs katrai izlasei ar savas grupas komandām paredzēja vienu spēli mājās, bet otru - viesos. Lai izvairītos no pārlieku lielas ceļošanas, kuru šajā periodā apgrūtina dažādu valstu noteiktie ieceļošanas/izceļošanas ierobežojumi, CEV koronavīrusa radītās pandēmijas dēļ lēma ieviest korekcijas spēļu kalendārā, kā arī izspēles formātā.

Jaunais izspēles formāts paredz, ka komandas savas apakšgrupas kvalifikācijas spēles aizvadīs vienuviet divu turnīru formātā.

Vīru konkurencē ir septiņas apakšgrupas, taču D grupā spēlējošā Latvija, Kipra, Spānija un Moldova būs vienīgās, kas savus dueļus Kiprā aizvadīs no 30.augusta līdz 6.septembrim. Šī ir vienīgā apakšgrupa, kas vienā valstī uzreiz aizvadīs visas savstarpējās spēles.

Pārējās apakšgrupās spēles paredzētas nākamā gada 7.-10.janvārī, kā arī 14.-17.janvārī.

Katras grupas uzvarētāja, kā arī piecas labākās otrās vietas ieguvējas iegūs iespēju piedalīties Eiropas čempionāta finālturnīrā, kuru vienlaicīgi uzņems Igaunija, Somija, Polija un Čehija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu