Robežsargi izglābuši aizrijušos divgadīgu bērnu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bērns. Ilustratīvs attēls.
Bērns. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Valsts robežsardzes amatpersonas ceturtdien snieguši pirmo palīdzību kādam divgadīgam bērnam, kurš bija aizrijies, aģentūrai LETA pavēstīja Valsts robežsardzes pārstāve Jolanata Babiško.

Viņa skaidroja, ka Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes amatpersonas, atgriežoties no komandējuma, ceļa posmā Riteņi-Pļaviņas pamanīja ceļa malā novietotu automašīnu ar iedegtām avārijas gaismām un ceļa vidū stāvošu personu, kura mēģina pievērst sev uzmanību un apturēt pretī braucošas automašīnas.

Robežsargi nekavējoties apturēja savu automašīnu un piegāja pie iepriekš minētās personas. Pie robežsargiem vērsās izmisusi sieviete, kura lūdza palīdzēt viņas divgadīgajam bērnam.

Robežsargi apskatīja bērnu un konstatēja, ka viņam ir aizrīšanās pazīmes un viņš atrodas bezsamaņā.

Aviācijas pārvaldes amatpersonas nekavējoties izsauca Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu un sniedza bērnam pirmo medicīnisko palīdzību, pēc kuras viņš nāca pie samaņas.

Pēc Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta ierašanās bērns pie samaņas tika nogādāts slimnīcā.

Babiško atzīmēja, ka Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes robežsargi ir sekmīgi apguvuši kursu "Kaujā cietušo taktiskā aprūpe", kas sekmēja kvalitatīvu pirmās palīdzības sniegšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu