Linkaits: Latvijai un Azerbaidžānai jāturpina sāktais darbs ekonomisko attiecību attīstībā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Satiksmes ministrs Tālis Linkaits.
Satiksmes ministrs Tālis Linkaits. Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijai un Azerbaidžānai jāturpina sāktais darbs ekonomisko attiecību attīstībā, īpaši tirdzniecības apmēru kāpināšanā, piektdien, tiekoties ar Azerbaidžānas vēstnieku Latvijā Džavanširu Ahundovu, pauda satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

Satiksmes ministrijas Komunikācijas daļā aģentūru LETA informēja, ka satiksmes ministrs, kurš ir arī Latvijas un Azerbaidžānas starpvaldību komisijas Latvijas puses vadītājs, un Azerbaidžānas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Ahundovs pārrunāja gatavošanos šā gada otrajā pusē plānotajai Latvijas un Azerbaidžānas starpvaldību komisijas astotajai sēdei.

Tikšanās laikā pārrunāta Azerbaidžānas un Latvijas starpvaldību komisijas līdzpriekšsēdētāju - Linkaita un Azerbaidžānas ekoloģijas un dabas resursu ministra Mukhtara Babajeva - videosarunas laikā jūnijā iezīmēto uzdevumu izpildes gaita. Ministrs atgādināja, ka Latvijas uzņēmēji ir gatavi dalīties pieredzē tajos informāciju tehnoloģiju un zaļo tehnoloģiju jautājumos, par kuriem ir interese Azerbaidžānai. 

Linkaits akcentēja, ka jāturpina sāktais darbs ekonomisko attiecību attīstībā, īpaši tirdzniecības apmēru kāpināšanā.

Ministrs ar vēstnieku vienojās, ka līdz starpvaldību komisijas sēdei ir svarīgi turpināt sadarbību ministriju un uzņēmēju līmenī, lai sēdē varētu apspriest jau konkrētus abpusējo interešu jautājumus.

Pārrunāta arī sadarbība transporta jomā. Tostarp vēstnieks informēja par esošo situāciju Ziemeļu -Dienvidu koridora attīstībā, tostarp kravu grupām un apmēriem, savukārt Linkaits uzsvēra, ka nozīmīgs sadarbības potenciāls ir tieši transporta koridoru izmantošanā, gan attīstot Eirāzijas pārvadājumu savienojumu starp Melno jūru un Baltijas jūru, tostarp izmantojot konteinervilcienu "Zubrs", gan arī attīstot pārvadājumus Dienvidu-Ziemeļu transporta koridorā. 

Pausts, ka perspektīvā caur Latvijas ostām varētu attīstīties Azerbaidžānas naftas produktu eksports. Latvijas ostu termināļiem ir atbilstoša kapacitāte, pieredze un augsta pakalpojuma kvalitāte, ko piedāvāt Azerbaidžānas naftas produktu eksportētājiem. Azerbaidžānas uzņēmējiem ir arī labas iespējas veidot jaunus uzņēmumus Latvijas ostās. Latvijas ostu ģeogrāfiskais stāvoklis un iespējas izmantot nodokļu atlaides sniedz vairākas priekšrocības preču ražošanai, apstrādei un izplatīšanai Ziemeļeiropas reģionā. Tādā veidā Latvijā varētu attīstīt Azerbaidžānas augļu un lauksaimniecības produkcijas eksportu uz Ziemeļeiropu un Baltijas valstīm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu