Sevastova otro paraugturnīru Berlīnē sāk ar uzvaru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova piektdien otrajā "Bett1 Aces" paraugturnīrā Berlīnē pēc kārtas pārvarēja ceturtdaļfināla barjeru, pieveicot nīderlandieti Kiki Bertensu.

Pasaules ranga 43.rakete Sevastova ceturtdaļfinālā ar 6-1, 6-4 pieveica nīderlandieti Kiki Bertensu, kura pasaules rangā ieņem septīto vietu. Sevastovai ar Bertensu bija jātiekas pirmā turnīra spēlē par trešo vietu, taču tā tika atcelta.

Spēle sākās ar 5-0, Latvijas tenisistei otrajā un ceturtajā geimā gūstot punktu, servējot pretiniecei. Otrajā geimā Sevastova uzvarēja četrās izspēlēs pēc kārtas, bet ceturtajā izmantoja trešo breikbumbu no trijām pēc kārtas.

Arī otrā seta trešajā geimā Sevastova izvirzījās vadībā ar 40:0 un ar trešo breikbumbu uzvarēja geimu - 2-1. Tomēr jau nākamajā geimā breiku panāca nīderlandiete, izmantojot pirmo no divām breikbumbām. Garā piektajā geimā Latvijas tenisiste izmantoja otro breikbumbu, panākot 3-2 savā labā.

Astotajā geimā Sevastova deva divas breikbumbas pretiniecei, taču tās palika neizmantotas - 5-3. Desmitajā geimā atlika izservēt spēli, ko Latvijas tenisiste paveica lieliski, vinnējot četras izspēles pēc kārtas. Punktu mačam pielika nīderlandietes sitiens pāri laukumam.

"Man varbūt nav tik daudz spēka šobrīd, taču centos spēlēt gudri un pacietīgi un likt kļūdīties pretiniecei," teica uzvarētāja pēc mača televīzijas kanāla "Eurosport" tiešraidē. "Bertensa labi spēlēja. Kaut gan es labi sāku maču, otrais sets bija līdzīgs."

Lūgta komentēt savas izredzes pusfinālā ar turnīra galveno favorīti pasaules ranga piekto raketi ukrainieti Jeļinu Svitoļinu, kurai tika zaudēts pirms dažām dienām pirmā turnīra pusfinālā, Sevastova atzīmēja, ka tikai kopš vakardienas sportistes Berlīnē trenējušās uz cietā seguma kortiem, līdz tam - uz zāles. "Domāju, ka man vieglāk būs spēlēt ar Svitoļinu uz cietajiem kortiem," cerību izteica Latvijas otrā rakete.

Piektdien sieviešu vienspēles sākās ar Petras Kvitovas un Jeļinas Svitoļinas dueli, šīm tenisistēm izspēlējot "Bett1 Aces" pirmā turnīra nenotikušo finālu. Ar 3-6, 6-1 (10:5) pārāka bija Svitoļina.

Otrais turnīrs norisinās Berlīnes Tempelhofas lidostas angārā uz cietā seguma, kamēr pirmais notika Štefijas Grāfas vārdā nosauktajā stadionā uz zāles seguma kortiem, taču lietus dēļ tas netika pabeigts.

Turnīru tiešraidē translē kanāls "Eurosport".

Sevastova pirmā turnīra pirmajā kārtā ar 6-3, 4-3 pārspēja vācieti Jūliju Gērgesu, pretiniecei otrajā setā potītes traumas dēļ izstājoties. Savukārt pusfinālā pasaules ranga 43.pozīcijas īpašniece Sevastova ar 6-7 (2:7), 3-6 piekāpās piektajā vietā esošajai Svitoļinai.

Sevastova oficiālās spēles nav aizvadījusi kopš februāra beigām. Plānots, ka pēc divām nedēļām viņa Tallinā piedalīsies Latvijas - Igaunijas izlašu mačsacīkstē.

Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) sezona atsāksies 3.augustā Palermo.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu