"Jā, tā bija kļūda." Viņķele par Tērbatas ielas koncertu, kur masveidā netika ievēroti Covid-19 ierobežojumi (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Piektdien, 17. jūlijā, Tērbatas gājēju ielas atklāšanas pasākumā, apmeklētāji masveidā neievēroja Covid-19 dēļ noteiktos distancēšanās noteikumus. Veselības ministre Ilze Viņķele (AP) sociālajā tīklā "Facebook" koncerta rīkošanu nodēvē par kļūdu un aicina ļaudis būt "prātīgiem un pratīgiem".

"Vakar Tērbatas ielas koncertā ne pēc burta, ne gara nebija ievēroti vairāki Covid-19 epidemioloģiskās drošības noteikumi. Jā, tā bija kļūda. Ar atbildīgajiem dienestiem skaidrosim, kādēļ nenostrādāja policijas uzraudzība, ko labāk varēja darīt organizatori," ierakstu sāk Viņķele.

"Analizēsim notikušo un mācīsimies no kļūdām. Rīgas domes administrācija jau ir mainījusi pasākumu norises un koncerti vakaros ir atcelti. Paldies par operatīvo rīcību!"

Ministre ir uztraukta, ka piektdienas koncerta iespaidā sabiedrībā "izskan aicinājumi neievērot valdības noteiktos visai maigos ierobežojumus, kas balstīti speciālistu ieteikumos un ir domāti sabiedrības veselības nodrošināšanai".

"Šādi aicinājumi ir uzskatāmi par kaitniecību un ir absurdi savā būtībā. Fakts, ka kāds reiz nav ievērojis noteikumus un nav par to sodīts, nekādā ziņā nenozīmē, ka noteikumi nav vajadzīgi un nav ievērojami," pauž Viņķele.

Viņa tālāk epidemioloģiskos noteikumus Covid-19 izplatības mazināšanas sakarā salīdzina ar ceļu satiksmes noteikumiem, jo "vienmēr būs kāds, kas pārkāps vismaz braukšanas ātrumu, netiks pieķerts un sodīts".

"Sekojot šādai loģikai, iestāsies haoss."

Viņķele aicina: "Būsim prātīgi un pratīgi. Veselību un Covid-profilaksi pratīgi."

Foto: Pievakare Tērbatas ielā

Kā ziņots, piektdien Rīgā, Tērbatas gājēju ielas atklāšanas pasākumā, apmeklētāji masveidā neievēroja Covid-19 dēļ noteiktos distancēšanās noteikumus, tāpēc organizatori pārskata plānoto programmu un nepieciešamības gadījumā ir gatavi pilnībā atcelt kultūras un izklaides notikumus, aģentūrai LETA pavēstīja Rīgas domes pagaidu administrācijas vadītāja padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Jana Jentkus.

Tērbatas vasaras iela tika plānota kā gājēju iela ar dažiem neliela mēroga kultūras pieturpunktiem. Viņa skaidroja, ka, apzinoties situācijas risināšanas nepieciešamību, tiek pārskatīta plānotā programma un tiek veiktas izmaiņas. Nepieciešamības gadījumā organizatori būšot gatavi pilnībā atcelt kultūras notikumus. "Organizatori izskata iespēju par Tērbatas ielu kā efektīvu gājēju un velobraucēju ielu bez kultūras notikumiem," pauda Jentkus.

Sākotnēji administrācijas pārstāve informēja, ka, ņemot vērā klausītāju skaitu vakar, organizatori ir atcēluši Matīsa Čudara uzstāšanos sestdienas vakarā, uzsverot, ka apmeklētāju drošība ir prioritāra. Vēlāk pašvaldība paziņoja, ka sestdien tiek atcelti visi plānotie kultūras pasākumi Tērbatas ielā un iela vienkārši paliek atvērta gājējiem un velobraucējiem.

"Aicinām iedzīvotājus būt atbildīgiem un rūpēties par savu drošību - ievērot divu metru distanci un nedoties tajās vietās, kur gadījuma veidā veidojas īslaicīgi cilvēku sablīvējumi," pauda Jentkus.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu