Pirmais un pēdējais lēciens... Pusaudze un izpletņlēkšanas instruktore, izpletnim neatveroties, traģiski iet bojā (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/Jeanna Triplicata

Džīna Triplikata no Džordžijas štata Amerikā nebija asu izjūtu cienītāja, taču pēc vidusskolas beigšanas viņa nolēma izmēģināt kaut ko ekstrēmu: pirmo reizi izlēkt ar izpletni... 18 gadus vecajai jaunietei un pieredzējušai izpletņlēkšanas instruktorei šis izrādījās pēdējais lēciens, vēstī raidsabiedrība CNN.

Meitenes ekstrēmo piedzīvojumu no zemes vēroja viņas vecāki, brāļi un māsas. Pēkšņi ģimene sapratusi, ka viņi debesīs redz izpletņlēcēju pāri, kam izpletnis sagājis vērpetē un cilvēki strauji tuvojas zemei. Vēlāk viņi uzzināja, ka tas bija Džīnas izpletnis.

"Mēs visi tik ļoti gaidījām, kad viņa piezemēsies, lai dzirdētu, kā viņai patika piedzīvojums," teica viņas tēvs Džojs Triplikata. "Es jūtos tā, it kā mēs būtu aplaupīti un tā arī ir - mūs aplaupīja uz visu mūsu atlikušo dzīvi. Tas ir tik sapīgi."

Foto: Facebook/Jeanna Triplicata

"Izlecot no lidmašīnas, primārajam izpletnim neizdevās pareizi atvērties un tas sagāja vērpetē," teikts paziņojumā. Policija piebilda, ka rezerves izpletnis ticis vērts vaļa jau ļoti tuvu zemei, tāpēc tas tā arī nekad pilnībā neatvērās.

Šerifs sacīja, ka Esposito ir pieredzējusi izpletņlēcēja un "Skydive Atlanta" instruktore.

Nāves, kas saistītas ar izpletņlēkšanu, esot ļoti retas. 2019. gadā ASV notika 15 nāvējoši izpletņlēkšanas negadījumi no aptuveni 3,3 miljoniem lēcienu.

Izpletņlēkšana tandēmā - tas, ko darīja Triplikata - esot vēl drošāka - pēdējās desmitgades laikā šis ir vienīgais letālais gadījums no 500 000 tandēma lēcieniem.

Foto: Facebook/Jeanna Triplicata

Vidusskolas izlaidumā, kas pandēmijas dēļ tika pārcelts uz jūlija beigām, Džīna nekad neiegūs diplomu. Viņa nedosies studēt Ziemeļdžordžijas Universitātē. Viņa nekļūs par angļu valodas skolotāju, kā viņa bija sapņojusi.

Triplikata sacīja, ka viņam lūzt sirds, ka viņš nekad neuzzinās par kādu cilvēku viņa vecākais bērns būtu izaudzis.

"Mēs vēlamies uzzināt, kas notika, un es ceru, ka beidzot tas tā arī notiks," norādīja tēvs.

Viņš pauda, ka cer uz konkrētām atbildēm, kad varas iestādes pabeigs izmeklēšanu.

"Es gribu, lai tas nekad neatkārtotos, tāpēc es gribu zināt, kas tieši notika,"

pauda Triplikata. "Es gribu, lai citiem vecākiem, vīram, sievai, meitai kas tāds vairs nekad nebūtu jāpārdzīvo. Šīs sāpes ir gandrīz nepanesamas."

Foto: Facebook/Jeanna Triplicata

Viņš teica, ka vienīgais, kas ģimenei ir palīdzējis izdzīvot, ir mīlestības un atbalsts no cilvēkiem, kuri mīlēja Džīnu, un pat dažiem svešiniekiem.

Ģimene izveidoja "GoFundMe" kampaņu, lai cilvēki varētu ziedot līdzekļus atvadu ceremonijai Džīnai.

"Es ienīstu, ka šī traģēdija ir iemesls, kāpēc cilvēki gatavojas uzzināt vairāk par viņu un viņas dzīvi," sacīja viņas tēvs. "Traģēdija ir notikusi, un šajā brīdī mēs tikai vēlamies, lai Džīnu atcerētos kā brīnišķīgu jaunu dāmu, kāda viņa arī bija."

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu