Foto ⟩ Staro Smiltene! Simtgadei par godu krāšņi iemirdzas pilsētas parks

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Svinot Smiltenes simtgadi, radīta nakts pastaigu taka ar skaņas, gaismas un video instalācijām "Teiksma par gaismas bruņinieku".

Nakts pastaigu takā ar skaņas, gaismas un video instalācijām "Teiksma par gaismas bruņinieku" apvienota gaismu māksla, proza, dramaturģija, mūzika, aktiermāksla, scenogrāfija, video un skaņu režija, kuru paredzēts baudīt, esot kustībā, ejot cauri Vecajam parkam virzienā no Vidusezera slūžām uz Tepera ezera pārgāzni. Parka teritorijā būs izvietoti 12 monumentāli gaismas un video objekti.

Režisors Kārlis Anitens stāstīja, ka šī īpašā dāvana pilsētai - nakts pastaigu taka "Teiksma par gaismas bruņinieku" - radusies, iedvesmojoties no brazīliešu rakstnieka Paulu Koelju darba "Ceļavārdi gaismas bruņiniekam".

Anitens aicināja ikvienu takas apmeklētāju pirms tam iepazīties ar šī piedzīvojuma pirmo daļu - pašu teiksmu par gaismas bruņinieku, kas veidota pēc Koelju darba motīviem.

Nakts pastaigu taka Vecajā parkā veidota vienvirziena kustībā - takas sākums no Abulas un Pils ielas 10 krustojuma, tā noslēdzas pie Tepera ezera pārgāznes, Abulas un Kanāla ielas krustojumā.

Lai atgrieztos pastaigu takā otrreiz, apmeklētājiem jādodas uz sākumpunktu. Ieeja Vecajā parkā no citām pusēm būs aizliegta.

Takas garums ir 1,5 kilometri, to nesteidzīgi baudot var paveikt 30 līdz 40 minūtēs. Lai nodrošinātu apmeklētāju drošību, pa taku būs aizliegts pārvietoties ar velosipēdiem un skrejriteņiem.

Takas apmeklētājus organizatori aicina nepulcēties pie konkrētiem objektiem, bet atrasties pastāvīgā kustībā, ievērot valstī noteiktos distancēšanās ierobežojumus. Cilvēkiem, kuriem ir jebkādi elpceļu slimību simptomi, organizatori iesaka palikt mājās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu