Lebrona Džeimsa spēlētāja kartīte izsolē pārdota par šokējoši lielu summu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lebrons Džeimss
Lebrons Džeimss Foto: Reuters/ScanPix

Kolekcionāru uzmanību spēj piesaistīt visdažādākās lietas, kas asociējamas ar konkrētām sporta zvaigznēm. Lai iegādātos Lebrona Džeimsa debijas sezonas spēlētāja kartīti kādam fanam nācās šķirties no prāvas naudas summas.

Jau iepriekš ziņots, ka par ievērojamām summām tika izsolīti tādi ikoniski atribūti kā Maikla Džordana pirmās "Air Jordan" kurpes, kā arī Kobes Braienta pēdējās spēles dvielis. Tomēr šie izsoles objekti vērtības ziņā ir nobālējuši pret Lebrona Džeimsa debijas sezonas spēlētāja kartīti.

Minētā kartīte izsolē tika pārdota par rekordlielu summu - 1,8 miljoniem ASV dolāru (1,57 miljoni eiro). Jāatzīmē, ka kartītes sākumcena bija 150 tūkstoši ASV dolāru (130 tūkstoši eiro).

Retā kolekcionāru kartīte tika nopirkta sestdien notikušajā "Goldin Auctions" izsolē, ziņo "Sports Illustrated". Izsoles rīkotāji vēsta, ka kopumā izgatavotas tikai 23 šādas kartītes, bet šis eksemplārs esot bijis ļoti labā stāvoklī.

Uz kartītes ir Džeimsa attēls no viņa debijas sezonas Klīvlendas "Cavaliers" sastāvā 2003./2004.gadā, kā arī spēlētāja autogrāfs. Tāpat kartītē ir iestrādāts arī neliels auduma gabals no krekla, ko basketbolists nēsāja minētajā sezonā.

Džeimsam pieder daudzi rekordi basketbola laukumā, bet pēc šīs izsoles basketbolistam netiešā veidā ir izdevies iznīcināt vēl vienu rekordu, jo viņa spēlētāja kartīte ir visu laiku dārgākā. Līdz šim kolekcionāru dārgākā kartīte bija ar beisbolista Marka Trauta foto, ko maijā pārdeva par 922 500 dolāriem. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu